Brun Lammefond
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeknogler Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Lammebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt.
Melet drysses over, og benene brunes videre, til melet har taget farve.
Grøntsagerne skal skæres ud lidt finere og brunes let i gryden i smørret. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand, tilsættes tomater eller pure samt krydderurter. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere. Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug. Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt. Tips: Fonden kan med fordel tilsættes en lille håndfuld tørrede Karl Johan svampe, som er et fremragende krydderi. Her skal kun bruges ca. 20 g., som blødes op i koldt vand i en times tid. Tilsæt både svampe og opblødningsvandet samtidig med tomaterne. |
|
Opskriften er vist 19758 gange,
og udskrevet 339 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne