Stikkelsbærmarmelade med rom

Stikkelsbærmarmelade med rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.modne stikkelsbær
750 g.sukker
4 dl.vand
0.5-1 dl.mørk rom
1 spsk.pr. kg. bær.
 
Opskrift:
Bærrene nippes og skylles og hældes i en sigte til afdrypning. Sukker & vand koges til en sukkerlage, bærrene kommes i og marmeladen koges i ca. 20 min. ved svag varme. Marmeladen skummes hyppigt under denne kogeproces. Lige inden marmeladen hældes på de rene glas, tilsættes den mørke rom. (Barcardi rom duer ikke. Der er ikke nok Rom-smag i !) Glassene lukkes / bindes til starks.

Tips:

Hvis mindre sukker end de 750 gr. skal der bruges Atamon som konncerveringsmiddel.





karakterer:
Opskriften er vist 20855 gange,
og udskrevet 526 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-27 20:46:03
Jeg brugte bare 280 g sukker og 125 ml mørk jamaicarom, 14 g Melatin og 1 sp.ske atamon, ½ stang vanilie, vand og bær som beskrevet det blev faaaaaaaaaaantastisk. Det er blevet favoritten i familien og omgangskredsen.

  -   2009-07-13 20:23:51
Hvad menes der med 1 spsk pr. kg. bær? 1 spsk af hvad??