Ølebrød

Ølebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.rugbrød (gerne rester men uden kerner)
5–7.5 dl.vand
0.5 flaskehvidtøl
0.5–1 dl.sukker
1–2 tsk.reven citronskal
 
Opskrift:
Brødet skæres i terninger og sættes i blød natten over, i så meget vand at det er dækket. Kog det under låg ved svag varme, til det er mørt, og rør jævnligt under kogningen., så det ikke brænder på.

Kraftig piskning er som regel nok til at fjerne alle klumper, når brødet er færdigkogt, men ellers må det gnides gennem en sigte, eller kommes i en blender. Om nødvendigt tilsættes mere vand under kogningen.

Suppen spædes med øllet, smages til med sukker og citronskal og koger 10 – 15 minutter ved svag varme. Om nødvendigt tilsættes lidt mere vand eller øl, til der er i alt ca. 1 1/2 liter øllebrød

Serveres med mælk, fløde eller flødeskum





karakterer:
Opskriften er vist 22565 gange,
og udskrevet 322 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt mærklig forklaring!!