Københavnerbirkes
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. Smørret smuldres nu i
halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet. Slå
mere mel i dejen og tag den ud på bordet. Ælt den med så meget mel at
dejen stadig er blank og smidig. Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45
minutter. Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere mel. Udrul
dejen på et meldrysset bord til et rektangel. Skær iskold smør i tunde
skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 af dejen. Fold den
smørfridej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side
over.
Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden. Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange. Skær dejen igennem på langs. Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang. Skær den i ca. 5 cm brede stykker. Læg stykkerne på plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter. Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 25605 gange,
og udskrevet 537 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (47 stemmer) |
|
Kommentarer solklinik - 2012-08-04 10:54:38 Glæder mig til at bage Københavnere uden remonce. Var på jagt efter birges, som min mor lavede dem, men er ikke til at finde, så jeg bruger denne, og glæder mig til at sætte tænderne i dem. :-) mathias offersen - 2010-03-09 10:15:32 sejt! (: elsker bare de der (; og er over syg til at lave dem! ;D Anna_jensen - 2009-07-03 21:12:44 Tak for de mange opskrifter - jeg savner dog nogle fotos af de forskellige ting. anonym - 2009-01-22 21:15:16 remoncen laves af : 250 g sukker, s50 g margarine og 125 g æblemarmelade. og så bag dem 10-12 min i stedet for 15 Tina Poulsen - 2008-08-31 23:33:15 Jo der skal så :) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Skal der ikke være remonce i københavnerbirkes?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne