Beef Wellington

Beef Wellington, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Beef Wellington, billede 4 Beef Wellington, billede 1 Beef Wellington, billede 2 Beef Wellington, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Oksefilet (stuetemperatur) med fedtlag
350 g.Champignon el. andre svampe fint hakkede
2.5 spsk.Usaltet smør
225 g.Pate de foie gras (stuetemperatur)
500 g.Butterdej
1 æg let pisket
 
 Sauce:
0.5 dl.Madeira
2 spsk.Maizena meljævning
0.5 dl.Oksefond el. bouillon
2 spsk.Sorte trøfler - fint hakkede
 
 Pynt:
 Brøndkarse
 
Opskrift:
Læg kødet I en bradepande og sæt den midt I ovnen, der er forvarmet til 200 grader C. alm. ovn. Steg kødet i 25 – 30 min, eller indtil et kød termometer viser 48 C Lad kødet køle fuldstændig af, og fjern derefter al fedt og evt. sener.

Skum fedtet fra stegeskyen, og gem skyen.

Steg (kog) svampene for moderat varme i smør på en kraftig stegepande under omrøring, indtil al væden er fordampet, og svampene er ”tørre”. Tilsæt salt og peber, og lad dem køle helt af.

Spred Pate de foie gras (gåseleverpostej) jævnt ud over kødet, så det også dækker siderne, og læg derefter svampene jævnt hen over Pate de foie gras.

Ryst lidt mel ud på en jævn flade, og rul Butterdejen ud i en rektangel ca. 50x30 cm. eller stor nok til at indeholde hele stegen. Placer stegen i i midten af butterdejen, og fold langsiderne op så stegen er lukket inde. Pensl sammenføjningen med lidt æggehvide, og fold derefter butterdejen op i enderne og pensl også der med lidt æg, så hele stegen er forseglet.

Læg hele den indpakkede steg med sammenføjningen nedad på en ”JELLY-ROLL” bradepande, og pensl hele den indpakkede steg med pisket æg.

Rul derefter yderligere dej ud, som bruges til at pynte “bagværket” med. Efter pensling med æggemassen, skal det hele køle i op til 2 timer, men mindst 1 time.

Hele arrangementet sættes i midten af den 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter. Skru temperaturen ned til 175 grader C. alm. ovn og bag / steg videre i 5 – 10 minutter, eller indtil kød termometeret viser 55 C og dejen er færdigbagt. Kødet er så medium rødt.

Tag bradepanden ud, og lad det hele hvile i 15 minutter.

Hæld stegskyen og 0.5 dl. Madeira i en saucegryde / pande, og reducer dette med 25 %. Tilsæt fond / bouillon, trøfler, og smag til med salt og peber. Jævn derefter saucen, og varm den igennem over moderat varme under omrøring, til den har den rette konsistens. **Pas på at saucen ikke koger.**

Løsn den indbagte filet fra bradepanden, og læg den over på et opvarmet fad. Fileten skæres i 2 cm. tykke skiver, og garneres med Brøndkarse og saucen.





karakterer:
Opskriften er vist 132822 gange,
og udskrevet 7229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-31 16:05:28
Jeg plejer at vende de varme svampe i lidt flødeost. Og så undlader jeg gåse leveren.

  -   2012-03-02 09:25:13
I alle mine år i England hvor jeg er født og opvokset har jeg aldrig fået denne ret med foie gras eller med oksefilet. Jeg har for første gang selvlavet den nytårsaften til familien her i DK med oksemørbrad og med skinke efter Gordon Ramsays hurtig og super fremgangsmåde (videoen af ham kan ses på youtube, meget nem og underholdende!) serveret med timian ovnstegte kartoffelbåde og madeira sauce.

  -   2011-01-19 17:36:57
hvad er det for en bradepande?

  -   2010-11-04 23:27:51
Til smilende. Hvor kan man købe foie gras fra ikke tvangsfodrede gæs og hedder det også foie gras?

  -   2010-09-04 19:41:03
Man kan godt købe foie gras fra ikke-tvangsfodrede gæs. Det er dog mere groft i det og derformogså smagen.

  -   2010-05-29 13:19:39
Til Inge V. Mange tak for det. Så må jeg prøve det. Jeg vil ikke bruge foui gras da jeg stnes det er dyrplageri.

  -   2010-05-19 20:36:02
Til Plet. Jo, der er tale om gåselever. Jeg ved ikke, om det er muligt, at købe gåselever/gåseleverpate fra ikke tvangsfodrede gæs. Retten kan med held laves med en god flødeleverpostej, men så er det jo selvfølgelig ikke helt den samme ret, men kan spises med bedre samvittighed.

  -   2010-05-10 11:43:32
Hvad er pate de foui gras? Er det det samme som foui gras, altså gåse lever? Det håber jeg ikke for det er altså et nummer for ond at bruge. Gåsen bliver jo tvangsfodret. De propper et spyd ned i halsen på den og fodrer den på den måde, så leveren bliver stor. Det er i hvert fald hvad jeg har både hørt og læst om foui gras, men ved selvfølgelig ikke om pate de foui gras er noget andet end gåse lever. Hvis nogen ved det vil jeg gerne vide det.

  -   2010-04-04 19:05:42
Til HD, Mammen. Jeg ville servere stegen med tynde pommes frites, kogte gulerødder og dampede bønner eller broccoli. Grøntsagerne giver en fin farve til kødet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Glæder mig til at lave den.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad spiser man til sådan en lækker steg?!

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget nem at forstå