Solbærsnaps

Solbærsnaps, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Solbærsnaps, billede 4 Solbærsnaps, billede 1 Solbærsnaps, billede 2 Solbærsnaps, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 g.friskplukkede afstilkede solbær (hele)
175 g.sukker (så er snapsen halvsød)
5-6 dl.Brøndum snaps eller lignende
 
Opskrift:
Solbær, sukker og snaps, hældes i et sylteglas med patentlåg. Lad nu blandingen stå til alt sukkeret er opløst. Ryst glasset dagligt, så sukkeret bliver fordelt /opløst.

Snapsen har bedst af at stå og trække yderlig nogen tid - Når snapsen har stået og trukket nok, filtreres snapsen, og hældes på en flaske.





karakterer:
Opskriften er vist 176470 gange,
og udskrevet 2549 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-07-12 18:24:36
Spis bærende til is men være obs på procenterne

  -   2022-07-12 16:49:52
Når det er hældt på flasker, skal det så opbevares på køl, eller i barskabet

  -   2022-06-23 10:52:13
Hvordan kan man bruge de bær, som sies fra i den færdige kryddersnaps?

  -   2021-09-30 17:44:19
Jeg plejer at lade det trække i en 3 måneders tid, så smager der rigtig fyldigt. Det fungerer lige så godt med frosne bær er min erfaring

  -   2021-07-14 15:00:22
Jeg mosede solbærrene ud før jeg kom dem i vodka. lod den trække i to måneder før jeg siede dem fra. De gav en virkelig lækker og fyldig smag.

  -   2020-09-14 16:29:50
Kan man bruge frosne bær

  -   2019-08-28 15:18:12
Kan man bruge frosne bær til at lave snaps på??

  -   2018-07-13 12:24:38
Jeg lader bærerne trække i vodka fra juli til 1.dec. Sier bærrene fra og anvender dem i forskellige salater bl.a rødkålsalat, som er en super julesalat .

  -   2018-07-06 12:03:35
Jeg tager en tom snapseflaske ( el. lign.) fylder den halvt op med solmodne solbær, dernæst tilsætts ( gennem tragt ) ca. 200g øko rørsukker. Snapsen fyldes på, og proppen skrues fast. Omrystes gerne hver dag. Skal stå indtil bærrene er næsten helt hvide - så er snapsen klar. Hældes gerne på en karaffel med prop! Hvis du vælger at kaste de hvide solbær på komposten, så kan det godt være, at fuglene i haven opfører sig lidt "sjovt".

  -   2016-11-10 13:28:23
Jeg har lavet solbærsnaps flere gange smager dejligt , men jeg syntes det var synd at smide bærene ud bagefter ,så jeg lavede syltetøj at dem ,kom lidt flere bær i så det ikke blev for stærkt prøv det .

  -   2015-09-26 11:44:12
Spørgsmål: Jeg har solbærsnaps stående for 2 måned. Vedr. Filtrering. Skal man bare lade bærene filtrenes, eller mase saften fra bærene med i snapsen?

  -   2014-07-10 22:01:17
Jeg vil gerne prøve at lave en solbærsnaps. Skal blrene skyldes først inden de tages i brug? Hvor lang tid skal det trække og skal det stå i stuetemperatur eller køligt.

  -   2014-07-09 17:15:56
prøv med 1- 2 spsk honning i snapsen når bærrene er siet fra, det skader ikke

  -   2008-11-06 19:34:36
Bær skal gerne trække 3 måneder. Stenfrugter som kirsebær og blommer skal trække 6 mdr så vidt jeg husker. Hvis man lader det trække længe så har man en essens og kan sagtens blande det op 1:3 og så stadig have en lækker god snaps.

  -   2007-08-15 09:16:46
Lod snapsen trække ca 4 uger.