Rabarberkompot med marengslåg

Rabarberkompot med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.mandler
600 g.rabarber
3-400 g.sukker
1 spsk.kartoffelmel
1 vanillestang
3 æggehvider
100 g.flormelis
2 spsk.flormelis
 
Opskrift:
Smut mandlerne, hak dem groft og rist dem på en tør pande til de har taget farve.

Lav en kompot af rabarberne:
Skær rabarberne i klodser og bland dem med sukker og kartoffelmel og korn fra vanillestangen i et tærtefad. Dæk med folie og sæt det i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter eller til rabarberne er møre og saften er jævnet.

Pisk æggehvider og floermelis med en elpisker til hviderne er luftige, sæt skålen i en gryde med varmt vand - skålen skal være lidt større end gryden, så den står fast - og pisk til hviderne danner små toppe når man løfter piskeriset ud. Pisk lidt endnu til hviderne bliver lidt koldere.

Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. Dyrs lidt flormelis over marengsen - de danner små dråber med af sukker på overfladen - og sæt den under ovnens gril til den har taget farve, max. 4-5 min.





karakterer:
Opskriften er vist 11046 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-01 12:26:13
Kagen ser rigtig flot ud, men den er ALT for sød, og desuden smager marengesen af kogt æggehvide. Marengs er absolut bedre med rigtig sukker