Lamme Kebab

Lamme Kebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket lam
2 spsk.yoghurt (græsk)
1 spsk.garam masala
0.5 tsk.knust hvidløg
0.5 tsk.reven ingefær
 peber
0.5 tsk.tørret mynte
1 frisk hakket, grøn chili - uden kerner
1 frisk hakket, rød chili - uden kerner
1 spsk.smeltet smør
1 spsk.balsamicoeddike
2 spsk.sukker eller honning
4 småløg i skiver
 lime
12 grillspyd i tre - Husk at lægge dem i vand dagen før
 
 
 
Opskrift:
Rør hakket lam sammen med yoghurt, garam masala, hvid løg, ingefær, peber, mynte, og de hakkede chilier i en foodprocessor. Findel kødet til en glat og klistret fars.

Dyp hænderne i vand og form farsen til 36 kugler.

Sæt tre kugler på hvert spid med lidt afstand. Pensel spiddene med smeltet smør og grill dem i ovnen eller på havegrillen, til de er gennemstegte og brune. Rør sukker/honningen og eddike sammen, til sukkeret/honningen er opløst.

Vend løgringene i lagen til de er blevet bløde.

Server løgringene til spiddene med lime i skiver eller både samt ris. Tilbehør kan i øvrigt være salat (cachumber), chutneyer, raitaer og papadam (meget tynde brød), eller tynde majspandekager.





karakterer:
Opskriften er vist 19406 gange,
og udskrevet 263 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-24 13:33:30
Rigtig lækker opskrift! Kan også sagtens laves uden foodprocessor med et fint resultat.