Kylling på dåse

Kylling på dåse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Kylling på dåse, billede 4 Kylling på dåse, billede 1 Kylling på dåse, billede 2 Kylling på dåse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 Øl. pilsner 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
20 Enebær, hele
Timian, frisk
Rosmarin, frisk
   
  Til pensling:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Vi bruger ikke længere dåse men princippet er det samme.

Kyllingen omkring 1200 g. stykket rengøres og gnides indvendigt med salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene og vingerne.

Fyld kyllingeholderen med enebær og urter og fyld op med øl. Anbring kyllingerne på holderene så de står godt og sikkert. Pensl kyllingerne med olivenolie og drys med salt og peber.

Kyllingerne på grillen på indirekte varme i ca. 50 – 60 min. ved 200 grader C. Husk at topspjældet skal vende væk fra kyllingerne.

Tips:

Hvis du bliver fristet til at prøve med større kyllinger vil du opdage, at de ikke kan være under låget.

Tip-Tip!
Kan du ikke lide øl, så prøv med noget andet på dåse, der er jo uanede muligheder. Prøv f.eks. også med cider, æblejuice, sodavand andre urter, eller hvad der måtte inspirerer dig.






karakterer:
Opskriften er vist 293570 gange,
og udskrevet 13253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (436 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10510 (2502 kcal)
KJ pr. Pers. 2627 (625 kcal)
Vægt ialt 2730 gram
Vægt pr. Pers. 682 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 385 KJ (91 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 0.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-05 18:15:38
Livet ER farligt :-) .......men også super dejligt!!

  -   2013-06-09 05:27:05
Fødevarestyrelsen fraråder at man bruger øl-dåser på den måde. "Under opvarmning kan der ske afsmitning fra både dåsens udvendige tryk samt de indvendige lakker, den er behandlet med for at sikre, at der ikke går forbindelse mellem øl og metal i dåsen."

  -   2012-05-28 15:16:40
God ide med øllet til kylling, men brug nu en kyllingeholder. Uanset om man bruger danske eller tyske dåser, så frigives en masse kemi fra trykket på dåsen. Så for sin og andres sundhed, brug Webers kyllingeholder, så er I på den sikre side.

  -   2012-04-27 17:15:07
Nu har jeg hørt om den så mange gange, at nu skal den prøves. Men helt ærlig, mht dåsen og gift osv. Tænk at gå og spekulere på sådan noget pjat. Bruger i heller ikke alu folie, foliebakker osv. Hvad gør i mht f.eks. Leverpostej som kommer i alu foliebakker????? Pas på man ikke bliver så bange for at leve, at man helt glemmer at gøre det....

  -   2012-04-14 15:08:13
kristian din halvidiot-du skal da for fanden heller ikke æde dåsen, vel din tumbe

  -   2011-08-02 11:47:40
Er der nogensinde nogen som har undersøgt hvad der sker med farvestoffet som øldåserne er belagt med, når det bliver opvarmet i grillen? Jeg kan forstille mig at der evt. afgives farvestoffer som sætte sig i kødet, så er det bedre at købe en holder til fjerkræ som man kan købe til rimelige penge i enhver isenkræmmer.

  -   2011-08-01 13:00:24
Kyllingerne er meget saftige, men men kan SAGTENS putte mere krydderi i.

  -   2011-08-01 12:48:32
alt det vrøvl med dåser - glem det. Tag 2 citroner og rul dem på skærebrættet hvorefter man stikker en gaffel ned i citronerne og efter man har smurt dyret/ dyrene med salt og pepper indvendig propper man de citroner ind i dyret. Læg den i et ildfast fad og kom lidt hvidvin i bunden og holder væden ved lige under stegningen i ovnen. Behøver hvist ikke at nævne at den er fantastisk mør og lækker saftig . god fornøjelse

  -   2011-04-19 18:02:50
Super god opskrift. :-)) det smager fantastisk... :-))

  -   2011-04-09 17:37:35
til alle jer der bekymrer sig om alu-dåsen skulle afgive farlige stoffer, kan jeg fortælle at dåsens skal varmes meget mere op end den bliver i en kulegrill før der opstår problemer. er selv klejnsmed med speciale i aluminiums-svejsning så skulle mene jeg ved hvad jeg snakker om :-) men ellers super lækker kylling. en af mine favoritter

  -   2010-03-05 16:38:08
Jeg bruger sådan en speciel holder med en bred bund så står fuglen ikke så ustabilt. Har oftest lavet den i ovnen. Og det er en super ret.

  -   2009-12-05 13:32:03
Jeg ELSKER denne HERLIGE ret!! Lavede den på en engangs grill i 20 min så var der satme dømt fin spise for hele familien! Lækkert

  -   2009-07-16 19:51:29
Sludder og vrøvl med det aluminium..... Så skal leverpostej vel også være giftigt - de er i årevis blevet bagt direkte i aluformen ved samme temperatur som i en kuglegrill. Trykfarven går nok heller ikke af eller afgiver nogen stoffer ved de ca. 70 gr som "kylle" han bliver indvendigt. Det er sikkert meget værre med div. stoffer i kullene eller tændvæsken, for ikke at tale om E tilsætninger i resten af den mad vi fylder os med. PS har ikke tid mere for min "kylle" står på Weberen og er snart klar - velbekomme.

  -   2009-05-18 09:05:27
Dey er alletiders opskrift, men istedet for en øldåse, købte vi et termokrus til 10 kr. brækkede håndtaget af, hældte alle ingredienserne deri, det fungerer ligeså godt, og måske mere sundt.

  -   2009-05-02 14:46:53
Det er suverænt den bedste måde at stege kylling på, aluminium eller ej, døden skal ha en årsag... Mage til vås skal man lede langt efter.

  -   2009-04-29 20:32:25
Så mega nice. Jeg puttede to carlsberg op i nummern på 2 kyllinger 1200g stykket. Ind i webern i ca 70 minutter og så var der dømt drengehørm. Mega nice

  -   2009-04-26 09:02:27
Vi havde lidt svært ved at få vores grill nok op i temp, derfor endte det med at vi lavede dem i ovnen. Stadig KANON resultat. Nu vores farorit kylling.

  -   2008-08-16 11:00:21
Alu dåse, alu folie, alu foliebakker, tændvæske, tændbrikker, dårlige briketter, ja der er masser af sjove ting man kan bruge på grillen.

  -   2008-06-23 13:38:05
Det er muligt at købe spicelle holdere til denne måde at grille/stege kyllingerne på.

  -   2008-06-23 10:26:16
Udskiller sådan en dåse mon ikke nogle ikke-så-venlige gasser/stoffer ved varme da det er aluminium sådan en er lavet af? Jeg ville mene det var en smule giftigt.

  -   2008-06-13 14:39:45
Alle metaller kan afgive dampe kun spørgsmål om temperatur, men så varmt bliver der ikke i grillen, nu vil jeg ud og lave dåse kyllinger for ved hvilken gang, de bliver altid gode, man kan fylde alle slags krydderier i kun et spørgsmål om temperament.

  -   2008-03-28 19:11:04
Hov, glemte at skrive at jeg fjerner risten på kugle grillen og stiller kyllngen på nederste rist direkte imellem kullen. SUPER.

  -   2008-03-28 19:07:47
Jeg er lige ved at lave en kylling på dåse IGEN her den 28/3-2008 og jeg bruger lidt mørk/stærk øl til at hælde på med jævne mellemrum. Kan virkelig anbefales.

  -   2007-12-07 14:04:02
December 07-12-2007 Der er ikke noget der heder dårligt vejr til Weber. Kun dårlig påklædning Skål.

  -   2007-08-10 09:17:40
Man kan jo også bare vælge at købe en holder til kyllingen, som er specielt lavet til formålet. Weber laver en der er udmærket, og den er der plads til at hælde øl mv. i.

  -   2007-08-04 11:32:48
Og det med alu dåser er noget vrøvl. da folie bakker der er beregnet til madlavning som bekendt er fremstillet i alu. og hvis det var skadeligt var det nok forbudt at anvende!!!

  -   2007-08-04 11:27:47
Fantastik måde at lave kylling på. nemt og det var et hit hos alle. voksne som børn

  -   2007-07-01 08:31:15
Aluminium og salt og kødsaft ??

  -   2007-07-01 08:23:24
Aluminium er et metal og gir ingen dampe derimod kan trykfarven väre giftig.

  -   2007-06-29 08:02:12
Prøv at sæt kun dåsen i grillen og lygt.

  -   2007-06-19 18:16:44
Den har vi kendt i Canada i nogle år som "Beer in the Butt Chicken". Meget lækker.

  -   2007-04-22 17:55:44
Der er ikke meget temperaturforskel på kuglegril og almindelig ovn, så jeg vil tro at det er ca. samme tid i ovn.

  -   2007-03-27 22:32:02
Er der nogen der kan fortælle mig hvor lang tid den skal have i alm eller varmluft ovn?

  -   2007-01-28 13:24:27
Glemte at skrive, at resultatet er en vildand som bliver meget saftig ift. andre tilberedningsmetoder.

  -   2007-01-28 13:09:02
Jeg har flere gange brugt vildænder (samme str.) i stedet for kyllinger. Dåsen har jeg fyldt med rødvin og urter. Stegetiden er 60 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
Øl-dåsen er ikke konstrueret til opvarmning, og producenten har ingen data om, hvad der afgives af sundhedsskadelige stoffer. Retten må derfor kraftigt frarådes

  -   2005-01-01 01:01:01
Fin med Hasselback kartofler og honningglasserede grøntsager

  -   2005-01-01 01:01:01
damm den er også god ligger godt i maven

  -   2005-01-01 01:01:01
Aluminium frigiver farlige luftarter når det bliver varmet op.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager skønt, så lige nøjagtig den samme beskrivelse med Hr. og Fru. pipfugl i en Faktareklame, skrevet på samme måde.. ord for ord.. så jaae godt skrevet *Gg*

  -   2005-01-01 01:01:01
Weber har lavet holdere lige til det samme, så slipper du for at spekulere over hvor dåsen har været.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her