Rombudding med ananassauce
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Indsendt : Red : |
|
|
Læg husblasen i blød i koldt vand. Flæk vanillestangen og kom korn og stang i fløden. Kog den igennem. Tag vanillestangen op. Pisk imens de hele æg og æggeblommen med sukkeret. Hæld den kogende fløde over æggene under piskning og hæld cremen tilbage i gryden. Varm forsigtigt op til lige under kogepunktet og pisk hele tiden i cremen, som kun lige må begynde at tykne. Tag gryden af ilden og pisk den udblødte husblas i den varme creme. Si cremen og smag den til med rom. Kom piskefløden i og lad cremen køle af. (smelt evt. 1 spsk. sukker og 2 tsk. vand, uden at det karamelliserer). Smør med pensel bund og sider af mokkakopper (med skrå eller lige sider) eller små forme med sukkersiruppen; der er 1 dl rumbudding pr. portion. Fyld formene og stil dem i køleskabet, til de er blevet stive.
Ananas sauce: Skær 100 g af frugtkødet i bitte små tern. Kom sukkeret i en lille gryde med ½ dl vand og kornene fra vanillestangen. Kog det sammen (kog stangen med) og tilsæt de fint udskårne ananastern. Skær resten af frugtkødet (200 g) i grove tern og blend dem til en glat puré (tilsæt evt. lidt af sukkersiruppen fra ananasternene, hvis blenderen ikke vil "tage ved"). Gnid puréen gennem en sigte og bland den med sukkersiruppen og ananasternene. Smag evt. saucen til med lidt friskpresset limesaft eller citronsaft. Vend de stivnede rombuddinger ud på desserttallerkner og læg kold ananassauce omkring. Pynt evt. med et par citronmelissebalde og lidt smeltet chokolade. |
|
Opskriften er vist 8630 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne