Fulling også kaldet Fullingsteg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Æggeblommerne røres lidt med sukkeret, natron, salt og mel blandes og røres i sammen med mælken. Æggehviderne piskes og vendes forsigtigt i. Lidt margarine smeltes på panden og dejen bages deri ved ikke for stærk varme. Når den er godt halvbagt, vendes den på et grydelåg og bages færdig.
Den skulle gerne blive ca. 4-5 cm tyk.
Men den bager, ordnes kødet. Vi bruger en nakkefilé, som vi steger i god tid før jul og fryser, så den er klar til at tage op og bruge. Den skæres i ikke for tykke skiver og brunes på panden i svinefedt. Når de to ting er klar, laves sovsen i panden, som kødet er brunet i. Den består af svindefedt og lys sirup, som er varmet sammen. Det er lidt svært at sætte mængde på, men ca. 1/4 fedt og 3/4 sirup. Tips: Egnsjuleret fra vest Vendsyssel, nærmere betegnet mellem Rødhus og Nr. Lyngby, som man spise julemorgen og nyrtårsmorgen. Der findes flere varitanter af fullingsteg, som det også kaldtes, men her er den, vi altid har fået og som vi fortsat spiser hver jul, dog ikke om morgenen: Fulling består af 3 ting: Kød, pandekage og sovs. |
|
Opskriften er vist 19342 gange,
og udskrevet 227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Lene Pilgaard - 2020-04-21 18:52:35 I stedet for pandekage, kan skiver af daggammelt franskbrød vendes hurtigt i mælk og steges i fedt på panden. Hvis der er flæskesteg tilbage fra juleaften kan det bruges i stedet for nakkekam. I min familie, serveres fulling som kombineret morgen- og middagsmad. Så kan de, som ikke er til fulling i stedet spise rundstykker. mønboen - 2008-10-25 22:05:09 Hvor herligt med en rigtig egnsret ;-) Lyder som en god kur mod tømmermænd nytårsmorgen - enten overlever man eller..... JCV Ingstrup - 2008-10-02 19:55:53 Jeg er 78 år og har spist juleretten hvert år så længe jeg kan huske,jeg har videregivet oplysniger om retten til en ung mand,, som har fået smag for retten og har laver en hjemmeside om om denne retten, Vi spiser den stadig men etiden skik har vi redukseret fedtindholdet en del Tom - 2007-08-08 14:54:27 Lyder godt, men det er vist ikke en vegetar-ret. anni - 2005-01-01 01:01:01 ...for os som ikke er fra Vendsyssel: hvordan serveres retten? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne