Figner, Økologiske
Hovedingrediens : Frugt - Figner Indsendt : |
|
|
Figner:
Fignerne vaskes og skrælles ca. 1 cm fra stilken og ned, og blomsten tages ud. Læg fignerne i et glas. Bring sukker og vand i kog. Afkøles lidt og hældes over fignerne. Der bindes til og glasset står køligt til næste dag. Gentag processen. Tredie dag (sidste dag) hældes saften fra i en gryde. Saften bringes i kog, fignerne lægges i og trækker lidt. Derefter kommes fignerne tilbage i glasset, saften indkoges til fignerne er dækket i glasset, tilsæt lidt Atamon. Bind glasset til og sæt det i køleskab. Lagringstid ca. 1 uge. Figensaft: Saften bringes i kog og kartoffelmel udrørt i lidt vand tilsættes. Når saften begynder at perle i kanten, er saften færdig. Mandelfløde: Mandlerne smuttes i kogende vand og hakkes i ikke for små stykker. Fløden piskes næsten stiv, hvorefter madeiraen hældes forsigtig i og samles med piskeren. De hakkede mandler tilsættes - gem lidt til pynt. Glaserede kvan: Melis karameliseres og vandet hældes ved. Så snart sukkeret begynder at karamellisere, nedkoges til sirup. Bladene blancheres i kogende vand, tørres og vendes i karamellen. Lægges derefter på et stykke papir drysset med sukker. Fignen anrettes på bund af figensaft på en tallerken. Pyntes med mandelfløde, den glaserede kvan og mandler. Resten af mandelfløden anrettes i en lille skål ved siden af. |
|
Opskriften er vist 14689 gange,
og udskrevet 164 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer susanne - 2019-09-03 10:16:53 Meget forvirret opskrift. ud af1 dl vand og 2.1/2 dl Madeira + sukkerbliver der knap saft til at dække ( 500) gram figner, og skal Madeira i sammen med vand og sukker eller efter kog..? Anja - 2013-09-22 12:14:32 Madeiraen i den øverste del af opskriften - hvornår kommes den i? Skal den koge med sammen med vand og sukker, eller skal den bare hældes i glasset til sidst? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne