Banansoufflé

Banansoufflé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.banankød fra modne bananer
0.5 citron saften herfra
2 æggeblommer
4 æggehvider
60 g.lyst rørsukker
5 cl.brun rom
0.33 vaniljestang
 
 Til formen:
 Smør
 sukker
 
 Flormelis
 
 
Opskrift:
Smør seks individuelle porcelænsforme med smør. Hæld lidt sukker i formene. Drej dem rundt så sukkeret sidder fast indvendigt i formene. Hæld overskydende sukker tilbage hvor det kom fra.

Blend bananerne med det meste af citronsaften, rom og æggeblommer. Kom mosen i en rummelig skål. Kom vaniljemarven i sukkeret. Hæld æggehviderne og et par dråber citronsaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe. Hæld vaniljesukkeret og resten af citronsaften i, lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til massen er så fast at den ikke glider i skålen når du langsomt vender bunden i vejret på den.

Rør en fjerdedel af hviderne i bananmosen. Vend resten forsigtigt i, så massen bliver homogen, uden at luften slås ud. Hæld banansouffléen i de klargjorte forme, kør en finger rundt langs kanten så soufflémassen skubbes ind mod midten. Glat massen lidt ud og bag dem straks 15-20 i en 175 grader varm ovn. Sigt evt. flormelis over souffléerne.





karakterer:
Opskriften er vist 16248 gange,
og udskrevet 368 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
kan den laves uden sukker-- sukkersyge

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan den ikke laves uden sukker da jeg har sukkersyge