Appelsin-surprise
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Højtid: Nytår Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Appelsinerne (gerne store) skæres i den ene ende, så de kan stå lige. Et stort låg skæres af, saften presses ud og fryses til grødis.
2 æggehvider piskes meget stive, sukker tilsættes og massen blandes i grødisen. Røres godt sammen og fordeles i de udhulede appelsiner, stilles i et fad og fryses. Kan fryses i flere måneder. 2 æggehvider piskes meget stive, halvdelen af sukkeret piskes i, mens resten vendes i med en ske. En top marengs kommes på hver frossen appelsin og mandelflager drysses over. Stilles i et fad i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 6 min. |
|
Opskriften er vist 175464 gange,
og udskrevet 4451 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (57 stemmer) |
|
Kommentarer Vibeke Dall - 2014-12-31 15:30:53 Isen blandet med æggehvider smager desværre ikke så megt af appelsin. Der må være for mange æggehvider i. Husk, at isen - med marengs - skal bages næsten lige inden spisning af desserten. Vivi - 2012-10-13 14:42:27 Kan man bruge en "creme brulee" brænder i stedet for at grille den? Maya - 2012-04-26 23:53:26 Utrolig flot og lækker dessert. Pas på med at få hinderne med i sorbeten, så bliber isen bitter. anonym - 2011-05-27 15:39:16 Jeg lavede den til mine forældre og jeg synes den var rigtig lækker. Men mine forældre var ikke ligeså begestrejede. den kiksede også lidt, da jeg satte den i fryseren kun omtrent to timer før, så den var lidt flydende da jeg serverede den. Det kan forresten være en rigtig god idé at lave grødisen i en ismaskine, hvis man har det. Det giver et rigtig fint resultat og det går hurtigere (-; anonym - 2011-01-01 16:51:01 Jeg vil komme lidt flødeskum i grødisen af appelsinsobb. Thomas - 2010-12-31 15:41:53 har lige sat appelsinerne i fryseren... må tilstå at jeg også havde problemer med at isen skilte - måske fordi jeg lavede 2.5 portion (15 appelsiner) og appelsingrødisen derfor nåede at tø før jeg fik dem alle fyldt. Det blev ikke bedre af at jeg først opdagede at den skilte efter at have fyldt 8 appelsiner - og derfor tømte dem alle igen for at være lidt mere sikker på at der rent faktisk var appelsinsaft i alle appelsiner (de skulle jo gerne smage af noget..). Er stadig ikke helt sikker på at de alle smager af appelsin. Et råd (dog ikke afprøvet) kunne være at putte en skefuld appelsingrødis i alle appelsinerne før man blander æggevidemassen i skålen, og så lige blande en gang i appelsinen også. Så burde smagen være sikret. Aske - 2010-12-28 23:45:24 ja, appelsinsaften skal fryses alene, men ikke til helt fast form, kun til en grødet is. Appelsinerne med fyld fryses helt og gerne natten over. Det kan være en god ide at lade appelsinerne tø en smule op i køleskabet, men før marengs kommer på - så de kan komme direkte i ovnen lige efter marengs er tilføjet. Ret nemt - en kok burde kunne lave dem med lukkede øjne :-) Louise - 2009-12-30 17:05:16 Syntes ikke at det smager meget af appelsin, er der nogen der kan svare på om saften fra appelsinen skal fryses først? Esra - 2009-01-02 14:59:45 Jeg lavede helt rigtig ssagt prøvede jeg at lave dem nytår aften men det fungerde ikke da' jeg ikke forstår opskriften.. (er selv kok) anonym - 2008-12-13 00:46:44 jeg ville nok lave det dagen før så er de de friske og så absulut lækkere........ stine - 2008-10-25 16:23:07 hvo lang tid skal den fryses? Susanne - 2008-07-26 15:30:00 Den er smæk lækker!! xD Miíg - 2008-04-23 13:52:23 er det saften fra appelsinerne man skal lave til grødis lis - 2007-01-17 15:47:18 rigtig god og frisk dessert. og mine børn var vilde med det . Også mandlerne... Merete - 2007-01-08 16:16:20 rigtig lækker vakte stor jubel hos både børn og voksne ( uden mandler til børn ) Per - 2006-12-17 10:13:51 Jeg havde lidt problemer med denne opskrift, for det første så skilte isen (saft og æggehvider) dette kan afhjælpes ved at fryse massen yderligere ind efter den er blevet blandet. Dernæst så syntes jeg isen var meget frossen stadig efter den var bagt, den var stort set ikke til at få ud, så jeg vil tro at den skal stå lidt i køleskab først, eller have lov til at hvile efter den er blevet bagt. helle - 2005-01-01 01:01:01 super lækker vivan - 2005-01-01 01:01:01 en rigtig frisk dessert, ser vældig dyr og flot ud, en alle kan lide |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne