Kyllingekebab

Kyllingekebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kyllingekebab, billede 4 Kyllingekebab, billede 1 Kyllingekebab, billede 2 Kyllingekebab, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
  Marinade:
2 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Skær kødet i mundrette stykker. Rør marinaden sammen og hæld den over kødstykkerne. Lad dem trække hermed et par timer.

Tag kødet op af marinaden og sæt kyllingekød, løg i både, tomat og peberfrugt skåret i tern skiftevis på fire spid. Læg spiddene på risten over bradepanden og grill dem ca. 15 cm fra grillelementet i 5-7 min. på hver side pensl hver gang med marinaden.

Server med løse ris og salat.





Beskrivelse:

Kylling kebab opskrift - en mere mager udgave

Den traditionelle kebab som ofte laves af lamme- og oksekød kan hurtigt blive en fed og saltet omgang. Hvis du ønsker en mere kalorielet udgave af kebaben, kan du med fordel kreere en hjemmelavet kylling kebab i groft pitabrød med et fedtfattig dressing. Du kan også vælge at lave spyd med kylling kebab og grøntsager.

Fordelen ved kyllingekød

Kylling er en særlig god kilde til at få fyldt de daglige proteindepoter op. Kødet er samtidig magert på grund af dets lave fedtindhold, og derfor betegnes kødet som hvidt kød, hvilket gør det særlig egnet i retter, hvis du holder en streng diæt - undgå skindet hvis du er i gang med et vægttab. Desuden reduceres risikoen for blodpropper, hver gang du skifter okse eller svinekød ud med kyllingekød. Kyllingekød indeholder B-vitaminer og andre vigtige næringsstoffer og mineraler, såsom fosfor, kalium og selen, som alle er vigtige byggesten for kroppen og dens funktioner.

FAQ

Er kylling kebab sundt?

Selvom kylling kebab er sundere end den traditionelle kebab lavet af lamme eller oksekød, indeholder det stadig fedt pga. marinaden og dressingen. Udskift gerne dressingen med en fedtfattig udgave for at gøre retten mere kalorielet.

karakterer:
Opskriften er vist 26335 gange,
og udskrevet 327 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5695 (1356 kcal)
KJ pr. Pers. 1423 (339 kcal)
Vægt ialt 1530 gram
Vægt pr. Pers. 382 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 372 KJ (88 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan eventuelt ligge marinaden og kødet i en pose. Så kan man tage posen med sig, f.eks. til en grillfest hos vennerne. Det er en god måde at spare tid på, da man alligevel skal bruge lidt tid på at komme frem til sit bestemmelsessted.