Kogt kalvebryst i karrysovs med grønsagskartoffelmos
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : |
|
|
Kom kalvebrystet i en stor gryde, hæld vand på så det dækker.
Bring vandet i kog.
Skum urenheder væk med en hulske, tilsæt salt og skum igen.
Tilsæt peberkorn og laurbærblade. Pil løget, skær det i kvarte og kom også det i gryden. Lad så kalvebrystet koge ved svag varme til det er mørt, ca. 2 timer. Stik i kødet med en stegegaffel eller lille kniv og mærk om kødet er mørt. Den sidste halve time koges skrællede gulerødder og skrællede persillerødder med. Skær dem i grove stykker, inden de kommes i gryden. Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand ca. 20 minutter. Hæld så vandet fra. Fisk de kogte gulerødder og persillerødder op fra gryden med kødet. Kom dem over i gryden med de kogte kartofler og mos så blandingen med en stavblender eller piskeris. Tilsæt mælk og smør under mosningen. Varm mosen igennem og smag til med salt og friskkværnet hvid peber. Lav karrysovsen. Varm smørret i en gryde, rist karry og mel heri og rør med et piskeris. Tilsæt gradvis suppe (kogelage) fra kalvebrystet under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 5 minutter. Skær kalvebrystet ud i skiver på tværs af kødtrådene, skær små stykker af synligt fedt fra og server kødet med varm karrysovs og grønsagskartoffelmos til. Drys med hakket persille. Tips: Lav mad til flere dage. Opbevar det kogte kød i suppen til næste dag i køleskabet. Lav en suppe med små tern af kalvebryst, kogte nudler, fine ærter, fint snittede forårsløg og friske krydderurter |
|
Opskriften er vist 16366 gange,
og udskrevet 638 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne