Oksetykkam med citrusingefærsovs
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Bland en lage i en stegegryde af reven skal af de 2 appelsiner og saften herfra, fintrevet ingefær, chili og akaciehonning.
Varm lagen langsomt op.
Brun oksetykkammen i gyldent smør og olie på en stegepande, hæld fedtstoffet fra, krydr med salt og peber og kom så stegen over i gryden. Steg kødet i lagen ved svag varme under låg til det er mørt i ca. 2 timer. Vend det et par gange undervejs. Når oksetykkammen er mør, tages den op af gryden og stegeskyen jævnes med maizena udrørt i lidt koldt vand. Pisk jævningen i sovsen under omrøring med et piskeris. Lad sovsen koge 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Kog risene som anført på emballagen. De sidste 5 minutter tilsættes pinjekerner og groft hakkede abrikoser samt de 3 spsk. rosiner. Kog bønnerne i letsaltet vand til de er møre men ikke slatne, det tager ca. 4 minutter. Lad dem dryppe af i et dørslag, kom dem i en skål og vend en klat smør i. Skær tynde skiver af oksetykkammen på tværs af kødtrådene. Nu er retten klar til servering. Tips: Brug resterne af kødet til pitabrød. Skær tynde skiver af stegen og steg dem på en pande med lidt olie og citronsaft. Server fintsnittede grønsager f.eks. agurk, peberfrugt, salat og en dressing til. Lad børnene selv putte kødet og grønsagerne i flækkede pitabrød. |
|
Opskriften er vist 15658 gange,
og udskrevet 694 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-11-25 18:17:21 Lækker sovs men risen lidt uinteressant. Jette - 2011-03-19 14:33:22 Hvorfor så bruge denne opskrift, hvis det hele skal erstattes? anonym - 2009-12-05 19:59:12 Ris kan med held erstattes af perlespelt. Rosiner erstattes af tørrede tomater. Vi brugte ingen pinjekerner eller abrikoser og grønne bønner blev erstattes af wokkede bønnespirer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne