Hjemmelavet nougat (Hård)

Hjemmelavet nougat (Hård), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet nougat (Hård), billede 4 Hjemmelavet nougat (Hård), billede 1 Hjemmelavet nougat (Hård), billede 2 Hjemmelavet nougat (Hård), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Hak hasselnødderne groft. Bag hasselnødderne ved ca 180 grader C. alm. ovn i ovnen til de er lysebrune, tag dem ud.

Varm sukkeret på en teflonpande eller i en gryde, når sukkeret er smeltet, hældes hasselnødderne i, der røres rundt, så nødderne er dækkede, og massen hældes ud på et stykke bagepapir.

Du skal blot knuse nougaten med en kagerulle eller lign, når du skal bruge det.





karakterer:
Opskriften er vist 81061 gange,
og udskrevet 645 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8776 (2089 kcal)
KJ pr. Portion 8776 (2089 kcal)
Vægt ialt 400 gram
Vægt pr. Portion 400 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2194 KJ (522 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 27.2 gram
Kulhydrat 64.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-17 23:44:38
Det kan anbefales at komme en smule natron i sammen med nødderne (ca. en halv teskefuld til den mængde, der er angivet her). Det vil gøre karamelmassen skør og meget lettere at knække, når den er afkølet.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er det bedste nougat jeg har smarkt længe