Ostevandbakkelser
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Indsendt : Red : |
|
|
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Pas på at det ikke brænder på! Tag gryden fra varmen, rør mel og ost i og sæt gryden på varmen igen. Pisk kraftigt, til dejen er sammenhængende. Tag gryden fra varmen igen og rør salt, peber og muskatnød i. Rør derefter æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Så tager I en bageplade med bagepapir. Derpå sætter I dejen i små boller. Brug to skeer til at forme dejen og beregn god plads mellem hver på pladen. Drys lidt parmesan ost på hver.
Bag vandbakkelser i 15-20 min ved 200 grader på ovnens midterste rille til de er gyldne og hævede. Undgå at åbne ovndøren de første 10 minutter, så I ikke risikerer, at vandbakkelserne falder sammen. Efter 15-20 minutter, kan i prøve at tage en enkelte vandbakkelse ud fra ovnen, holder den faconen uden at falde sammen, kan I tage resten ud. Falder den sammen skal de bages ca. 5 minutter mere.
Tilbehør: Når ostevandbakkelserne (eller bollerne) er afkølet, kan de flækkes, altså skæres over, og fyldes med: flødeost naturel, evt. blandet med ananas i små stykker hytteost, evt. blandet med lidt solbærsyltetøj mild ost i skiver Vandbakkelser (eller boller) kan også serves uden fyld til et fad med grøntsagsstænger af fx gulerødder, agurker, rød/gul og grøn peber, melon i skiver og ostestænger, samt smelteost i trekanter. |
|
Opskriften er vist 34025 gange,
og udskrevet 870 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer phh - 2010-12-30 10:02:09 Kan man lave dem dagen før de skal bruges? nene holm - 2010-11-19 11:24:34 Det var ferfekt resultat med 1.forsøg. nemt at huske og lave.vh Shetter - 2005-01-01 01:01:01 De er bare lækre - opskriften er brugt utallige gange efterhånden og så er de fine når de har været frosne også.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne