Ostevandbakkelser

Ostevandbakkelser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dl.vand
50 g.smør
100 g.hvedemel
75 g.reven ost fx emmentaler
 lidtMuskatnød, friskrevet
3 æg
0.5 tsk.salt
1 dryshvid peber
2 spsk.reven parmesanost
 
Opskrift:
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Pas på at det ikke brænder på! Tag gryden fra varmen, rør mel og ost i og sæt gryden på varmen igen. Pisk kraftigt, til dejen er sammenhængende. Tag gryden fra varmen igen og rør salt, peber og muskatnød i. Rør derefter æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Så tager I en bageplade med bagepapir. Derpå sætter I dejen i små boller. Brug to skeer til at forme dejen og beregn god plads mellem hver på pladen. Drys lidt parmesan ost på hver. Bag vandbakkelser i 15-20 min ved 200 grader på ovnens midterste rille til de er gyldne og hævede. Undgå at åbne ovndøren de første 10 minutter, så I ikke risikerer, at vandbakkelserne falder sammen. Efter 15-20 minutter, kan i prøve at tage en enkelte vandbakkelse ud fra ovnen, holder den faconen uden at falde sammen, kan I tage resten ud. Falder den sammen skal de bages ca. 5 minutter mere.

Tilbehør: Når ostevandbakkelserne (eller bollerne) er afkølet, kan de flækkes, altså skæres over, og fyldes med: flødeost naturel, evt. blandet med ananas i små stykker hytteost, evt. blandet med lidt solbærsyltetøj mild ost i skiver Vandbakkelser (eller boller) kan også serves uden fyld til et fad med grøntsagsstænger af fx gulerødder, agurker, rød/gul og grøn peber, melon i skiver og ostestænger, samt smelteost i trekanter.





karakterer:
Opskriften er vist 34025 gange,
og udskrevet 870 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-30 10:02:09
Kan man lave dem dagen før de skal bruges?

  -   2010-11-19 11:24:34
Det var ferfekt resultat med 1.forsøg. nemt at huske og lave.vh

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare lækre - opskriften er brugt utallige gange efterhånden og så er de fine når de har været frosne også..