Boller i karry med æble

Boller i karry med æble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Boller i karry med æble, billede 4 Boller i karry med æble, billede 1 Boller i karry med æble, billede 2 Boller i karry med æble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fars:
1 spsk. Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
0.75 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Kogning:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Karrysovs:
0.5 dl. Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 tsk. Karry
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rens løget og riv det på et rivejern på den fine side. Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej ( ca. 1 min). Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Sæt herefter en gryde med stor overflade over varmen med letsaltet vand. Læg evt. løvstikkeblade eller selleritop i gryden. Rør farsen igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag bollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.

Hak løgene fint. Damp dem klare i smørret, uden at de tager farve. Drys karry og finrevet, skrællet æble i, og lad det svitse lidt. Drys melet over, og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kødbollevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af den afmålte kogevand samt evt. estragon. Lad sovsen småkoge 5 min. Smag den til. Varm bollerne i sovsen.

Kog risene efter anvisning på posen og server.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller i karry

karakterer:
Opskriften er vist 160927 gange,
og udskrevet 4289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (141 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4619 (1099 kcal)
KJ pr. Pers. 1154 (274 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 355 KJ (84 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-01-11 11:06:05
Mmmm bedst mad ever.

  -   2012-02-07 06:03:31
Jahh Den ligner ogsaa meget fra Karolines kokken....!!

  -   2009-06-10 11:02:31
Hvis man ikke behandler karry på den måde, ville jeg gerne vide hvordan. Jeg brænder altid karry som her. Skøn ret dog en anelse bedre med lidt fløde i.

  -   2008-05-05 14:40:30
Rigtig fed opskrift. Ligesom Papa lavede den da jeg var dreng.

  -   2007-01-13 03:45:37
det er en god opskrift prikken over i et er at servere rødbeder til

  -   2005-01-01 01:01:01
Lidt ekstra salt fär den til at smage meget mere af karrü... Pä den gode mäde

  -   2005-01-01 01:01:01
Den ligner mistænkelig meget den fra karolines!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det med at den ikke smager nok af karry kan godt være noget med hvilken slags karry det er man bruger. Karry er et blandingskryderi og der er stor forskel på hvilken slags det er

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg syntes sovsen er lidt svag, måske den burde have lidt mere karry..? eller udemærket ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
skriv vilken slaks karry

  -   2005-01-01 01:01:01
sådanne behandler man ikke karry

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg giver den 10 af den grund at retten er s.... god. Mums

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift. Bliver mere cremet og lækker hvis man tilsætter lidt piskefløde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den får ikke 10 pga sovsen.