Boller i karry med æble
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens løget og riv det på et rivejern på den fine side. Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej ( ca. 1 min). Tilsæt løg, peber, æg og rør det
sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Sæt herefter en gryde med stor overflade over varmen med letsaltet vand. Læg evt. løvstikkeblade eller selleritop i gryden. Rør farsen igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag bollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Hak løgene fint. Damp dem klare i smørret, uden at de tager farve. Drys karry og finrevet, skrællet æble i, og lad det svitse lidt. Drys melet over, og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kødbollevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af den afmålte kogevand samt evt. estragon. Lad sovsen småkoge 5 min. Smag den til. Varm bollerne i sovsen. Kog risene efter anvisning på posen og server. |
|
Opskriften er vist 160927 gange,
og udskrevet 4289 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (141 stemmer) |
|
Kommentarer Philip - 2019-01-11 11:06:05 Mmmm bedst mad ever. hmm - 2012-02-07 06:03:31 Jahh Den ligner ogsaa meget fra Karolines kokken....!! lotte nielsen - 2009-06-10 11:02:31 Hvis man ikke behandler karry på den måde, ville jeg gerne vide hvordan. Jeg brænder altid karry som her. Skøn ret dog en anelse bedre med lidt fløde i. Didi P. - 2008-05-05 14:40:30 Rigtig fed opskrift. Ligesom Papa lavede den da jeg var dreng. jesper - 2007-01-13 03:45:37 det er en god opskrift prikken over i et er at servere rødbeder til Stinne - 2005-01-01 01:01:01 Lidt ekstra salt fär den til at smage meget mere af karrü... Pä den gode mäde Cf - 2005-01-01 01:01:01 Den ligner mistænkelig meget den fra karolines! Thomas - 2005-01-01 01:01:01 Det med at den ikke smager nok af karry kan godt være noget med hvilken slags karry det er man bruger. Karry er et blandingskryderi og der er stor forskel på hvilken slags det er Niels Ove - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes sovsen er lidt svag, måske den burde have lidt mere karry..? eller udemærket ret. Mads - 2005-01-01 01:01:01 skriv vilken slaks karry anonym - 2005-01-01 01:01:01 sådanne behandler man ikke karry Helle M - 2005-01-01 01:01:01 Jeg giver den 10 af den grund at retten er s.... god. Mums rikke - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift. Bliver mere cremet og lækker hvis man tilsætter lidt piskefløde. gep2600 - 2005-01-01 01:01:01 Den får ikke 10 pga sovsen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne