|
500 |
gram |
Svinemørbrad, afpudset500 gram Svinemørbrad, afpudset
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
|
|
Rasp Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
0.5 |
|
Løg, pillet vægt0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
25 |
gram |
Margarine25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
2 |
spsk. |
Karry2 spsk. Karry
|
3 |
spsk. |
Hvedemel3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
10 |
dl. |
Mælk10 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
|
2 |
|
Bouillonterning, okse2 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
Mangochutney, stærk Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Tilbehør
|
|
|
Mangochutney, sød Mangochutney, sød 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
4 |
|
Banan4 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
|
|
Rosiner Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
|
1 |
ds. |
Ananasringe konserves 340g.1 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.
Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.
1 Ananasring vejer ca. 40 gram
|
1 |
dl. |
Kokosmel1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
|
|
|
|
|
|
Ris:
|
8 |
dl. |
Vand8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
4 |
dl. |
Ris4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.
80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
| |
Mørbraden renses og skæres ud i små bøffer som bankes flade med en kødhammer.
Stykkerne paneres i æg og rasp og lægges i køleskab.
Kokosmelet ristes på en tør pande til det er svagt lysebrunt (HUSK ikke for høj varme, og at røre i det ofte!)
Karrysovs:
Karryen svitses af, i en gryde med margarine
Løget hakkes fint og svitses uden at brune.
Tilsæt presset hvidløg og fløde
Tilsæt mel og der røres godt.
Tilsæt væden fra ananas og mælk til sovsen = ca. 1½ ltr. sovs.
Bouillon terninger tilsættes i sovsen sammen med salt og peber og mangochutney efter behag.
Hver banan deles på langs, og hver del halveres på tværs så hver banan giver fire "kvarte" Bananerne steges på pande i smør ved middel varme til de er lysebrune.
Ananassen skæres i tern, tilsæt ca. ½ delen i sovsen den anden ½ del i en skål.
Mørbradstykkerne krydres og steges i smør på en mellemvarm pande.
Mørbradstykkerne serveres straks sammen med kogte jasminris, karrysovs,
stegte bananer, ristet kokosmel og mangochutney.
Rosiner & ananas serveres som tilbehør (i hver sin skål).
|