Baklava
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Tag sukker og citron i en gryde, og lad det koge indtil det bliver klistret.
Mel, smør, æg og yoghurt æltes til en blød dej. Valnødder og mandler hakkes til fyld. Del dejen op til 25 stk. Stykkerne formes til små stykker i æggestørrelse, og hviler i 10 minutter. Stykkerne rulles på mel/kartoffelmel så de passer til pladen. Første stykke smøres med olie, anden stykke med fyld i, og lægges oven på hinanden. Sådan gøres der med resten af stykkerne. Det samlede kage, skæres i trekanter. 2 kopper olie varmes i en gryde, og hældes over hele baklava. Bages i en ovn ved 125g i ca. ½ time, indtil den har en lækker gylden farve. Når baklava er bagt og afkølet, hældes glasur på. Baklava skal stå og trække glasuren i 2 timer. Serveres med te eller kaffe |
|
Opskriften er vist 42687 gange,
og udskrevet 653 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Shuajb - 2024-03-21 11:46:29 Jeg Elsker Baklava Det Er Det Bedste Kage I Hele Verden John - 2018-02-06 03:20:38 Det er sgu da vanskeligt at koge en 1/2 citron i sukker!!! Martin - 2014-01-15 16:19:03 Hejsa, har rejst rundt i Tyrkiet, byen Gaziantep er kendt med deres baklava og deres køkken er meget berømt. Der er rigtig mange slags baklava i Tyrkiet. Albaner<3 - 2011-12-11 17:26:56 Der er mange der laver det. Jeg er albaner og vi laver det også. Der er ik noget der heder vi laver det bedst! sabina - 2010-09-08 15:30:10 ja,den er leækker,vi laver den også i Bosnien til Bajram,men vi bruger filodej det er nemmere,smeger liså godt anonym - 2010-09-06 13:22:56 Tror at vandet er til sirupen. Det skal altså koge med sukker og citron. :) - 2010-02-09 03:09:38 hvor bruger man vandet henne..???? Maja - 2009-12-10 12:24:08 Min mor laver den altså bedst:) Bosnisk baklava er KAGEN! Afg' d; - 2009-08-30 19:29:43 Jeg kommer fra afghanistan, vil prøve at lave det, men kan bedre lide det når tyrkerne laver det :D Merima - 2009-04-18 16:13:06 De er bosniske, og vi laver dem bedst :P Per - 2008-09-07 11:36:12 En pose kartoffelmel ?? Har lige kigget på min pose med kartoffelmel, der er 500 g. i, hvor meget bruger I ? Sarah - 2008-02-08 18:06:07 det smager riiigtig godt . men det tager godt noook lang tid og det er ret svært. for mig var det i hvertfald :b men der står ikke, hvor man skal bruge den dér halve liter vand? G.K - 2007-12-23 14:30:27 Hvis man vil vide om sukkerlagen er færdig skal man komme en lille smule på tommelfingerneglen, hvis sidder fast er den færdig. G.K - 2007-12-23 14:28:04 Man bruger normalt ikke olie i baklava men smeltet smør og jeg vil tro det vil smage meget bedre end med olie. JSJ - 2007-11-02 14:24:36 Jeg savner meget et billede, så jeg ved hvordan den skal se ud til sidst. mich - 2007-06-14 10:37:04 det er det bedst jeg har smagt.. de tyrker kan det der.. hehe :p Anja - 2007-01-08 16:02:45 Baklava er noget af det bedste jeg har smagt ! Forresten det er KUN TYRKERNE DER ER MESTER I DET ! tyrker - 2005-01-01 01:01:01 det smager kanont kate - 2005-01-01 01:01:01 virkelig lækker, man kan også få den på mange græske restauranter Masnoon - 2005-01-01 01:01:01 Name nam! baklaver er noget af det bedste jeg kender. Jeg spiser det mindst en gang om ugen ups ups!!!!! .....I øvrigt behøver man ikke at rejse til tyrkiet for smage dem, da vi kan købe dem her i Danmark.( på Nørrebro) Mehmet kan - 2005-01-01 01:01:01 hmmmm smager bedste i verdem baklava seher - 2005-01-01 01:01:01 r helt crazzyyyy med baklava Miiq - 2005-01-01 01:01:01 Dt smaqer Ok..! Nahid - 2005-01-01 01:01:01 Kommer fra Afghanistan, hvor det er meget populært, men vi laver det en smulle anderledes.... Super - 2005-01-01 01:01:01 WooW jeg vil tage til Tyrkiet for at smage dem maria - 2005-01-01 01:01:01 den er meget god mia - 2005-01-01 01:01:01 den er super dupper mmm den er bare såå god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne