Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet pizza, billede 4 Hjemmelavet pizza, billede 1 Hjemmelavet pizza, billede 2 Hjemmelavet pizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Tomatsauce:
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Oregano, tørret
Basilikum, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Dej:
Æltes sammen og hæver 30 minutter. Rulles ud og lægges på bradepande.

Tomatsauce:
Dette blendes sammen og smøres på dejen, skinkestrimler og revet mozzarella drysses over.

Bages i forvarm ovn ved 235 grader C. almindelig ovn i ca. 17 min. på næstnederste rille.

Tips:

Der er tomatsovs til 2-3 pizzaer af denne størrelse.





Beskrivelse:

Pizza opskrift - et nemt og lækkert måltid

Pizza er en udbredt ret, som er elsket i hele verden og kan nydes af alle - både børn og voksne i alle aldre. De fleste nyder duften af en god hjemmelavet pizza, som lige er taget ud af ovnen. Faktisk er det ikke særlig svært at lave sin egen pizza, og den runde dej med topping kan laves i alverdens fortolkninger.

Pizzaens historie

De fleste forbinder pizza med Italien, og dette er ikke helt ved siden af. Men faktisk var det oprindeligt grækerne, der opfandt ideen med et rundt fladt brød toppet med forskelligt fyld, olivenolie og krydderier. Den første pizza, som vi kender den i dag, blev opfundet af italienske Raffaele Esposito, som var bosat i Napoli. Historien går sig på, at Esposito startede med at tilføje ost på toppen af hans eget brød, som sidenhen blev ledsaget af tomatsauce under osten. Samtidig ændrede han formen på brødet, så det i stedet blev rundt og fladt. Byens borgere tog godt imod Espositos bagværk og populariteten vakte Kong Umbertos og Dronning Margheritas nysgerrighed, at han, under deres besøg i Napoli i 1889, kreerede en pizza bestående af ost, tomatsauce og basilikumblade. Pizzaen blev navngivet Pizza Margherita, som et symbol på Espositos loyalitet til Italien.

Pizzaens udbredelse i verden

Under Anden Verdenskrig fik både amerikanske og europæiske soldater hurtigt smag for den italienske pizza, og sidenhen er det runde flade brød blevet nyfortolket på adskillige måder. I USA laves bunden ofte som deep pan, hvilket betyder, at bunden er ekstra tyk, mens pizzaen toppes med masser af ost og andet topping. I Danmark har vi tradition for at toppe pizzaen med cocktailpølser, mens man i Spanien ofte topper pizzaen med chorizo og peberfrugt.

FAQ

Hvor stammer pizza fra?

Pizzaen, som vi kender den i dag, stammer fra Napoli. Den første pizza så dagens lys i slutningen af 1800-tallet.

Hvem opfandt pizza?

Det var napolitanske Raffaele Esposito, som opfandt pizzaen.

Hvor længe kan pizza holde sig køleskabet?

Pizza kan holde sig omkring 2 dage i køleskabet.

Hvor længe skal en pizza have i ovnen?

En pizza skal have omkring 15 minutter i ovnen.

Kan man fryse pizza?

Ja du kan sagtens fryse resterne fra din pizza. Put dem i fryseren så snart du er færdig med at spise.

Hvor mange pizzaer til 10 personer?

En almindelig pizza er beregnet til omkring 1,5 til 2 personer. Regn derfor med 7-8 pizzaer for at være dækket godt ind. En familiepizza er beregnet til 6-8 personer.

Hvor mange pizza per person?

En almindelig pizza er nok til en person.

Hvilken mozzarella til pizza?

Ønsker du en ægte italiensk pizza, anbefales det at bruge frisk mozzarella fremfor ost i strimler.

Hvor mange gram dej til en pizza?

Påregn 150-200 gram dej pr. pizza.

Hvor mange pizzaer til 15 personer?

En almindelig pizza er beregnet til omkring 1,5 til 2 personer. Regn med 10-12 almindelige pizzaer så er du dækket godt ind. En familiepizza er beregnet til 6-8 personer.

Hvornår blev pizza opfundet?

Pizzaen, som vi kender den i dag, blev opfundet i 1889 i Napoli, Italien.

karakterer:
Opskriften er vist 904640 gange,
og udskrevet 14450 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (474 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11675 (2779 kcal)
KJ pr. Pers. 2918 (694 kcal)
Vægt ialt 1545 gram
Vægt pr. Pers. 386 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 755 KJ (179 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 26.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-06 08:56:25
den var god denne opskrift

  -   2021-11-14 17:29:55
Den har ikke meget med pizza at gøre, men den er fin som "madbrød" til børn.

  -   2021-01-01 18:47:17
synes det er super godt

  -   2020-01-10 17:52:44
Fantastisk Super præcis sådan.

  -   2019-10-20 15:05:00
den er mega lækker og nem . og selv de mindste kan være med, jeg er nemlig kun 10 år gammel og har lavet den helt selv

  -   2019-03-16 16:29:23
for lidt fyld

  -   2017-12-30 17:32:26
Undskyld min lave karakter, men for mig har dette intet med pizza at gøre! Som "fyldt brød" eller lignende, er det sikkert en fin ret, men de karakteristika der er ved en rigtig pizzabund, er slet ikke til stede her! Beklager.

  -   2016-11-20 09:04:42
Lækker luftig bund

  -   2016-08-16 16:51:46
Fantastisk nem og ungerne er vilde med den. Jeg kommer majs på og laver hjemmelavet hvidløgsolie til. Den skal dog have 5 min mere end anvist, men ovne er jo heller ikke ens :-)

  -   2016-02-06 17:54:04
Den er virkelig god lavede den til 4 personer og der kom 3 store pizzaer ud af dejen men den smagte virkelig godt kom også majs på

  -   2015-05-30 19:24:17
Klasse opskrift!

  -   2014-01-24 16:31:06
MEGA GOD!!! Skal prøves!

  -   2013-07-06 18:36:52
Det smager sindsygt godt:)

  -   2013-02-15 18:55:30
Super let opskrift, hvor selv de mindste kan være med! ;)

  -   2012-08-07 19:19:47
Den skal jeg prøve.... Kan man fryse dejen ned? - Hvis ja, skal det så gøres før eller efter hævning?

  -   2012-05-24 18:23:18
Meget nem og god!!!!

  -   2012-05-10 20:20:31
Virkelig lækker pizza.. tilsætter lidt ekstra olie.. Så bliver dejen dejlig blød og lind :)

  -   2012-02-14 21:54:21
Elsker virkelig den her pizza... faktisk de fleste i min familie. Vi laver den bare med andet fyld ;)

  -   2011-11-09 17:26:15
Den ser virkelig god ud. Den må jeg virkelig prøve en dag, men jeg tror dog jeg vil tilføje majs.

  -   2011-08-21 16:43:18
den ser super lækker ud 10 for den

  -   2011-08-05 09:49:56
virkelig god

  -   2011-07-01 23:09:30
pizzaen smagte udmærget, men ikke så god som jeg havde regnet med. Den smager virkelig godt:-)

  -   2011-07-01 22:42:12
Den er mega god prøve den selv der hjemme den smager mega god, og giver en en god smage. Man glemmer aldrig smaget af det, man tænker altid på den. Hjemet lave t pizza smager mega. Børn og voksne kan nyde den hele dagen...!!! HJEMET LAVET PIZZA UUUUUH

  -   2011-06-23 07:14:17
Super god opskrift - dejen er super dejlig!! Mht. synes jeg bare, at du skal give den gas med det fyld, du har allermest lyst til! :D 10 herfra

  -   2011-04-17 13:12:35
mhh.. glæder mig til at spise det i aften..:D Mums

  -   2011-03-09 18:13:00
Fantastisk opskrift!! Jeg tilføjer dog altid lidt hvidløg og tomatpuré i tomatsovsen. Fyldet kan man jo selv bestemme :0) en 10'er herfra.

  -   2011-02-16 18:43:06
den er i ovnen glæder mig til at smage den

  -   2011-02-12 16:12:15
wow en lækker pizza

  -   2011-02-07 18:25:50
Hvis det skal gå endnu hurtigere, så kan dejen med fordel hæve i mikrobølgeovnen på optøningseffekt. Tid - tja, passende og afhængig af mikroovnen.

  -   2011-01-23 14:01:50
VERDENS bedste pizzabunde. SÅ lækre. Den skal klart bruges igen!!!! tilbehør er bare efter ens egen smag ;) heh

  -   2010-12-02 10:27:56
Super lækker bund- man kan med fordel blande grahamsmel med hvedemel.. så er den sund, og stadig fantastisk lækker:)

  -   2010-11-08 19:10:29
Meget god og tynd pizzabund - super tilfreds. Jeg brugte noget andet fyld, men bunden var super :)

  -   2010-09-16 15:34:38
Viiiildt god pizza!(: - er meega glad for at den er lagt ind :-)).

  -   2010-08-27 20:11:44
Halløjsa min ellers kræsne søn kunne slet ikke få armene ned over denne lækre pizza, som ovenikøbet er supernem at lave.

  -   2010-08-07 10:28:35
Du kan sætte den længere ned i ovnen, og evt vente med osten til pizzaen har fået lidt tid i ovnen.

  -   2010-08-06 19:26:23
Hej! Jeg lavede en flad pizza og bagte den på rist midt i ovnen (200-220 grader), men alligevel blev bunden ikke færdig, før resten var mere end sprødt. Løsning?

  -   2010-03-13 13:48:36
Den er super, men prøv i stedet, at høvle lagret ost til at lægge ovenpå. Chorizo skiver kan også bruges ovenpå. og den billigere revet høvlet ost på. Også os med kommen i kan bruges.

  -   2010-02-16 14:41:22
Jeg plejer at give en pizza 20-25min, så osten lige er lidt smeltede! Kan anbefalde det? ;D

  -   2009-11-29 19:59:51
Super pizza :-) Et godt tip er at pladen pizzaen skal stå på i ovnen skal være opvarmet med ovnen så den er brændvarm når pizzaen kommer på. Dette giver en super sprød bund YUM YUM :-)

  -   2009-08-14 10:08:59
Kom frisk basillikum i tomatsovsen og blendede den med olie. Som fyld brugte jeg, tomatsovs, revet mozarellaost, skinkestrimler, pepperoni, grønpeberfrugt og champignon. Den bedste hjemmelavet pizza, som mig og familien nogensinde har fået, mums...

  -   2009-05-27 14:10:58
Hejsa. Jeg har lavet den opskrift to gange, jeg synes virkelig den er god, den er let, hurtig og smager vildt lækker,. Jeg kan nemlig rigtig godt lide denne hjemmeside, med alle de opskrifter i har. Mange tak ..

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her