Sommerkage med rabarber og jordbær

Sommerkage med rabarber og jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kage:
4 æg
150 g.sukker
0.5 citron skallen heraf
100 g.hvedemel
100 g.smeltet smør
 
 Fyld:
400 g.rabarber
150 g.sukker
 
 Creme:
2 æggeblommer
150 g.sukker
0.5 vaniljestang
2.5 dl.mælk
1.5 spsk.majsstivelse
1-2 Husblas, blade
1.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 flormelis
 halve jordbær
 
Opskrift:
Til kagen piskes æg og sukker meget længe, ca. 10 min. til det er helt tykt og lysegult. Citronskallen piskes i og melet sigtes over og vendes i. Smørret smeltes og røres forsigtigt i. Dejen kommes i en smurt og raspet springform og bages i 35 - 40 min. ved 180° til den slipper en strikkepind. Tages ud og afkøles og flækkes med en tråd eller en skarp kniv i tre bunde. Rabarberne renses og skæres i mindre stykker, der forsigtigt koges til kompot med sukker under låg ved svag varme i ca. 10 - 15 min. Afkøles og lægges mellem nederste og midterste bund. Til cremen koges mælken og den tomme stang vanille. Æggeblommerne piskes med sukkeret, mælken piskes i sammen i sammen med majsstivelsen. Det hele varmes op igen til cremen jævner. Husblasen udblødes i koldt vand og smelter i cremen, man kan selv justere konsistensen med antallet af blade af husblas. Cremen afkøler men må ikke stivne. Fløden piskes til skum og vendes i cremen, der afkøles helt. Cremen lægges mellem mellemste og øverste bund, der drysses med sigtet flormelis og pyntes med halve friske jordbær, der klæder rabarbersmagen godt.





karakterer:
Opskriften er vist 12879 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu