Sommerkage med rabarber og jordbær
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Til kagen piskes æg og sukker meget længe, ca. 10 min. til det er helt tykt og lysegult. Citronskallen piskes i og melet sigtes over og vendes i. Smørret smeltes og røres forsigtigt i.
Dejen kommes i en smurt og raspet springform og bages i 35 - 40 min. ved 180° til den slipper en strikkepind.
Tages ud og afkøles og flækkes med en tråd eller en skarp kniv i tre bunde.
Rabarberne renses og skæres i mindre stykker, der forsigtigt koges til kompot med sukker under låg ved svag varme i ca. 10 - 15 min. Afkøles og lægges mellem nederste og midterste bund.
Til cremen koges mælken og den tomme stang vanille.
Æggeblommerne piskes med sukkeret, mælken piskes i sammen i sammen med majsstivelsen. Det hele varmes op igen til cremen jævner.
Husblasen udblødes i koldt vand og smelter i cremen, man kan selv justere konsistensen med antallet af blade af husblas.
Cremen afkøler men må ikke stivne. Fløden piskes til skum og vendes i cremen, der afkøles helt.
Cremen lægges mellem mellemste og øverste bund, der drysses med sigtet flormelis og pyntes med halve friske jordbær, der klæder rabarbersmagen godt.
|
|
Opskriften er vist 12879 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne