Spinatsuppe

Spinatsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Spinatsuppe, billede 4 Spinatsuppe, billede 1 Spinatsuppe, billede 2 Spinatsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Spinat, frisk nippet for stilke
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
lidt Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kun de aller groveste stilke skal pilles af, før spinaten skylles i flere hold koldt vand og drypper af. Vægten er beregnet på renset, afdryppet spinat.

Skær kartofler og løg i små stykker. Smelt smørret i en rustfri gryde med stor bund, rør løgene i og steg dem klare. Hæld kartoffelstykkerne i og varm dem lidt op. Tilsæt 6 dl. bouillon og kog op. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad suppen småkoge ca. 15 minutter, til alt er mørt. Køl suppen lidt af og blend den til en glat pure.

Hæld suppen tilbage i gryden og kog op. Hæld piskefløde i og kop op. Lad suppen småkoge nogle minutter.

Blend eller hak spinaten i food processoren med 1 1/2 - 2 dl. koldt vand. Rør spinatpureen i den varme suppe, og lad den koge med i 2 minutter. Pisk creme fraiche i og smag til med salt, peber og lidt frisk muskat.

Hvis suppen er for tyk så fortynd med lidt mere bouillon. Smag evt. Til med lidt citronsaft, ikke for at gøre suppen syrlig, men for at fremhæve den friske spinatsmag. Til suppen spises frisk hvedebrød til.

Tips:

Suppen kan også serveres kold på en varm sommerdag. Køl den hurtigt af ved at sætte gryden i koldt vand i vasken og opbevar suppen i køleskab til den skal serveres. Smag den kolde suppe til med citronsaft lige før serveringen.

Spinat må IKKE genopvarmes.





karakterer:
Opskriften er vist 62554 gange,
og udskrevet 937 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4859 (1156 kcal)
KJ pr. Pers. 1214 (289 kcal)
Vægt ialt 1820 gram
Vægt pr. Pers. 455 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 266 KJ (63 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-03 01:03:03
Den er super,nem at lave, sund og selv smaa femaarige elsker den,- det var min datters bedste suppe i verden!