Sildehaj med nye kartofler og gønsager

Sildehaj med nye kartofler og gønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : HajFisk - Sildehaj

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Sildehaj med nye kartofler og gønsager, billede 4 Sildehaj med nye kartofler og gønsager, billede 1 Sildehaj med nye kartofler og gønsager, billede 2 Sildehaj med nye kartofler og gønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 sildehajsteaks gerne 2.5 - 3 cm tykke
 
1-2 dl.majsolie
3 spsk.citronsaft
1-2 fedfinpresset hvidløg
 
 hvedemel
 salt
 peber
20-30 g.smør
 
2 løg i halve skiver
4 tomater i skiver
200 g.champignon i skiver
 majsolie
 
 evt.friskhakket persille til pynt
 
Opskrift:
Marinade:
majsolie, citronsaft og presset hvidløg blendes sammen.

Sildehajsteaks lægges i en plastpose og marinaden hældes over, marineres i 2-3 timer.

Efter 3 timer hældes marinaden fra (marinaden gemmes til sauce) og vend haj- eller laksesteaks i mel krydret med salt og peber.

Steg steaksne i smør på en stor pande ved svag varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Stykkerne lægges i et fad og holdes varme i ovnen.

Rist løgskiverne i resterne på panden (lidt ekstra majsolie kan tilsættes efter behov) og læg de skiveskårne tomater ved, hvorefter marinaden hældes over. Lad saucen koge godt igennem og hæld den herefter over steaks stykkerne i fadet inden servering.

Serveres med nye kartofter, grønsager og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 31622 gange,
og udskrevet 712 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-23 05:36:07
Nem og god opskrift, man selv kan digte videre på.