Fyldte squash med oksekød

Fyldte squash med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldte squash med oksekød, billede 4 Fyldte squash med oksekød, billede 1 Fyldte squash med oksekød, billede 2 Fyldte squash med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 tsk. Basilikum, tørret
1 tsk. Oregano, tørret
2 spsk. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Til gratinering:
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
30 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
   
Opskrift:
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke.
Hak squashkødet groft.

Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve.

Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden og lad det stege et par min. ved stærk varme, så væden fordamper. Tag panden fra varmen og rør creme fraichen i og smag til med salt og peber.

Anbring squashskallerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys rasp og revet ost over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter til osten er smeltet og squashene er møre.

Server med flutes til.





karakterer:
Opskriften er vist 348422 gange,
og udskrevet 18510 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4918 (1171 kcal)
KJ pr. Pers. 1229 (292 kcal)
Vægt ialt 1827 gram
Vægt pr. Pers. 456 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 269 KJ (64 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 3.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-04 15:28:47
Det er blevet en af mine ynglingsretter. MUMS.

  -   2019-08-23 17:19:55
Kan de fryses ned?

  -   2019-08-05 06:59:55
Arbejdstid ca. 1 time

  -   2014-07-25 09:50:06
Fantastisk smag og konsistens. God ide med hvidløg 👍 kan helt klart anbefale at lade squashene trække i salt, imens kødet tilberedes.

  -   2014-05-02 22:59:35
Super lækkert. Selv børnene spiste det

  -   2012-09-18 15:12:23
Hej Cill3 Ja da - squashen skal spises! Smager super godt. Husk at vaske squashen før du tilbereder den.

  -   2012-09-02 20:07:59
kan man spise squashen

  -   2012-08-23 13:17:49
Fordel ½ spsk. grov salt i hver skal og lad det stå og trække væde ud mens du laver fyldet. Aftør skallen for salt og væde med køkkenrulle inden fyldet tilsættes. Dette giver skallen bedre smag og den bliver ikke så splattet.

  -   2011-08-18 07:49:03
Suuuuper lækkert! Jeg tilføjede lidt hvidløg, mums!

  -   2010-11-14 21:03:33
Det er nu squash, auberginer er blå/lilla

  -   2010-11-12 15:40:21
Lækker ret..måske lidt misvisende at billedet som ledsager opskriften viser..Aubeginer ! ;-)

  -   2008-07-31 10:44:57
Bag de udhullede skaller ca. 10 min. i ovn, før de andre ingredienser tilsættes.

  -   2007-10-30 18:46:43
en god rat men jeg synes at fyldet er best fyld 10!!!! squash 6

  -   2005-01-01 01:01:01
Virkelig god!

  -   2005-01-01 01:01:01
Virkelig lækker - og meget nem at tilberede