Grillspid med kyllingekød og satay sauce 02

Grillspid med kyllingekød og satay sauce 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 7

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kylling:
1000 g.kyllingebryst
1 tsk.stødt koriander
2 fedhvidløg
1 løg
1 tsk.karry
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.salt
2 spsk.sukker
0.75 dl.olie
 
 Satay sauce:
4 tørrede chilipebre
2 fedhvidløg
2 lille løg
1 rød peberfrugt
1 dl.olie
200 g.saltede peanuts
0.5 dl.citronsaft
4 spsk.brun farin
1 tsk.salt
2 bouillonterninger
3 dl.vand
 
Opskrift:
Fjern skind og ben fra kødet og skær det i stykker, ca. 3 x 4 cm. Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt. Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet. Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødes lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 min. på hver side. Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i ca. 30 min. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt. Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og "brændende" i smagen. Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris.





karakterer:
Opskriften er vist 17389 gange,
og udskrevet 382 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu