Grillede kammuslinger med sød chilisauce
Hovedingrediens : Muslinger - Kammuslinger Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse.
Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt. Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i. Lad det koge 1 min. Lad det afkøle helt før servering. Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1½ minut på hver side. Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den stærke sauce over. Tips: Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses. |
|
Opskriften er vist 103661 gange,
og udskrevet 3062 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2023-03-26 17:39:20 jeg kunne ikke skaffe limeblade og brøndkarse og improviserede med citronmelisse,1 kiwifrugt og en avocado,det fungerede superfint med de øvrige ingredienser. Jeg spiste det med Vermicelli glasnudler og kammuslinger som hovedret. Søren - 2015-01-23 21:45:13 Fishsaucen skal i saucen sammen med eddiken. 1 dl sukker er måske lige meget nok da det kan tage kanten af den stærke sauce. Lars - 2011-03-11 17:45:43 Konge chilli sauce.. bruger den til alt fremover SUVÆRENT - 2010-03-06 19:08:10 Det var dog den mest fantastiske ret. Super super god :-) anonym - 2010-02-14 15:08:52 lækker forret og let at tilberede Per - 2009-12-03 09:50:10 Hvis saucen er blevet til karamel må du have givet den for længe. jklindt - 2009-10-06 11:49:35 _Der skal tilføres saucen noget tomat, evt. 4 modne cocktailtomater anonym - 2009-07-26 19:18:52 Helt umuligt at lave, da det bliver til en stor karamel og på ingen måde ligner sovs. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne