Jordbærtærte med mazarinbund

Jordbærtærte med mazarinbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :      Red :
Jordbærtærte med mazarinbund, billede 4 Jordbærtærte med mazarinbund, billede 1 Jordbærtærte med mazarinbund, billede 2 Jordbærtærte med mazarinbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Kogte kolde kartofler
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Mandelessens
   
  Kransekagemasse:
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Kagecreme:
0.5 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggeblommerne i.

Tilsæt den revne marcipan sammen med de revne kartofler, mel og bagepulver.

Vend til sidst de stift piskede æggehvider i.

Bages i springform ca. 24 cm. i diameter ved 175 grader C alm. ovn 25 minutter.

Imens at bunden bager røres kransekagemassen sammen og puttes i sprøjtepose med stor stjernetyld. Massen sprøjtes langs siden af formen hele vejen rundt, og sættes i ovnen i endnu 15 minutter.

Hak chokoladen groft og drys den på den varme kagebund, vent et øjeblik til chokoladen bliver blank og pensel så den smeltede chokolade den ud over kagen.


Rør kagecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden til flødeskum.

Bland kagecreme og flødeskum og fordel det over kagen, når chokoladen er stivnet.

Til slut halveres jordbær og fordeles på kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 65712 gange,
og udskrevet 1129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25094 (5974 kcal)
KJ pr. Pers. 3136 (746 kcal)
Vægt ialt 2232 gram
Vægt pr. Pers. 279 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1124 KJ (267 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 30.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-07 20:02:03
De er bare helt fantastisk. Den burde have karakteren 50 eller 100, ja den er bare helt fantastisk. Jeg bruge dog færdigkøbt kransekagemasse. Jeg holder geled over jordbærrene >> sætter den i køleskab til geleden er stiv. Venlig hilsen Dan