Grønkålslasagne

Grønkålslasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
12 lasagneplader
 
 Fyld:
4 spsk.olivenolie
4 løg
400 g.grønkål
4 dl.bouillon
 
 Sovs:
0.5 dl.olivenolie
5 spsk.hvedemel
5 dl.sojamælk
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Løgene snittes, grønkålen ribbes og hakkes groft, og begge dele svitses i olie. Bouillon og et drys salt hældes ved, og kålen simrer i 15 min. Der laves en opbagning af olie, mel og sojamælk. Bechamelsovsen koges igennem, smages til og blandes i grønsagsfyldet, eller den hældes over retten til slut.

Lasagnepladerne lægges i tre lag i et smurt fad: start med et lag plader, kom 1/3 af stuvningen ovenpå, et nyt lag plader og stuvning og slut af med de sidste fire plader og stuvningen på toppen.

Lasagnen sættes i ovnen 1 time ved 180 grader og pyntes med sesamfrø og sorte oliven.





karakterer:
Opskriften er vist 22230 gange,
og udskrevet 430 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-17 13:52:38
Den bliver også god med 150-200g frossen soja fars og/eller ca. 100g røde linser hvis den skal mætte noget mere. Hvis der kommer linser i skal der mere væske i og/eller det skal koge længere inden det kommer i ovnen for at de kan blive ordentligt gennemkogte. Jeg putter også flere krydderier i, f.eks. kan jeg anbefale hvidløg, paprika og cayenne. Jeg plejer at springe oliven og sesam over og bruger revet vegansk ost i stedet, enten Bute Island dairy-free cheddar-style shredded cheese eller Violife mozerella flavour grated. Jeg plejer at putte det på det sidste kvarter så passer det ca. med at det er skeltet men ikke brændt.