Pirokker

Pirokker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
5 dl.sigtet hvedemel
1 dl.sojamel
1 dl.olivenolie
 salt
1.5 dl.vand
 
 eller:
200 g.grahamsmel
200 g.hvedemel
1 dl.olivenolie
 salt
1.5 dl.vand
 
 Fyld:
4 spsk.olivenolie
4 snittede porrer
1 storrevet gulerod
3 tsk.løvstikke
2 tsk.merian
2 tsk.fennikel
 salt
 tamari
 
Opskrift:
Olien gnides ind i melet, og dejen æltes smidig med vandet. Dejen formes til en kugle, der deles i 8 stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel på størrelse med en desserttallerken.

Fyldet svitses og jævnes lidt, hvis det er for fugtigt.

På den ene halvdel af dejcirklerne lægges 1/8 af fyldet, den anden halvdel foldes over, og dejkanterne klemmes godt sammen med en gaffel. Kanten skæres fint til med en kniv, hvis kanterne ikke dækker hinanden.

Piroggerne, der ligner halvmåner, bages i ovnen i 30 min. ved 200 grader

Man kan også lave en stor halvmåne, som italienerne kalder en calzone. Så ruller man dejen ud til en stor cirkel og lægger hele fyldet på og bager den som nævnt ovenfor.

Pirogger egner sig særdeles godt til at tage med på skovtur, som madpakke og rejseproviant, eller de kan serveres varme til suppe.





karakterer:
Opskriften er vist 62443 gange,
og udskrevet 1040 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-07 17:06:43
*Pirogger

  -   2010-03-24 01:21:08
Der var absolut ingen "tunen" i det, men man kan veksle mellem det man kan lide. f.eks. med fyld af resterne fra kyllingen fra igår, som er pillet helt fra (arbejde), eller en form for millionbøf indeni, eller almindelige hakket fisk eller rejer), så bliver de bedre, og kan spises ganske alene uden noget til, eller som opvarmet i ovnen snacks til natmad-fantasien har heller ingen grænser for madlavning. Bare "kryb på"

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er d bedste Pirokker jeg nogen sinde har smagt..Tunen var fyldig.dejen var sprød..de smeldte simpelhen på tunge...