Ris-spelt-hvedebrød

Ris-spelt-hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jette

Indsendt :     

Ingredienser:
1 dl.ukogt ris
7 dl.vand
50 g.gær
1 tsk.salt
4-5 spsk.olivenolie
100 g.knuste valnøddekerner
100 g.rosiner
1 spsk.honning
400 g.speltmel eller sigtet speltmel
450 g.proteinrig hvedemel
 
Opskrift:
Risen koges efter anvisning på emballage. Den kogte ris tilsættes 7 dl. kold vand. Når det er afkølet til ca. 40 grader tilsættes gær salt og honning. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage, for st se om dejen kan tage det hele. Ælt godt, til der kommer glutentråde til syne. Dejen skal have en blød konsistens men ikke klistre. Dejen deles i 3 og kommes i velsmurte forme. Hæver ca. 40-45 min. Bages ved 200 grader på nederste rille i 30-35 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 10278 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu