Snobrød - Snobrødsdej

Snobrød - Snobrødsdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Snobrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Hassel

Indsendt :      Red :
Snobrød - Snobrødsdej, billede 4 Snobrød - Snobrødsdej, billede 1 Snobrød - Snobrødsdej, billede 2 Snobrød - Snobrødsdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Luksus udgaven:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Luksus:
Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter afhængig af rumtemperatur.


Hurtig standart udgave:
500 g. hvedemel
1 brev tørgær
3 dl. vand
1 tsk. salt

Standarten:
Alle tørre dele blandes grundigt. Tilsæt vand lidt af gangen til dejen hænger sammen uden at klistre på fingrene. Ælt grundigt.


Fælles for begge opskrifter:
Sukker eller vanille sukker kan blandes i sammen med øvrige tørrer ingredienser.


Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.

En anden tjek metode er:
Når brødet kan drejes rundt på pinden uden modstand, er det bagt.

PAS PÅ DET ER MEGET VARMT.

Tips:

Der findes mange forskellige opskrifter på Snobrød også nogen stort set kun med mel salt og vand + sukker. Spejder bruger ofte sukker og salt for at sikre spejderne for nok og dermed også tørst, således at de husker at drikke, når de løber og leger.

Brug for øvrigt Bambuspinde som du har renset eller hassel grene som er afbarket - andre typer grenen kan bruges men brænder let og nogle lugter fælt f.eks. hyld.

NB.
Man kan også tilsætte kakao så man får brune brød med dejlig smag eller hvad med Oregano krydderi og bag brødstik til en gryderet eller brug fantasien - god fornøjelse





Beskrivelse:

Den bedste snobrødsdej opskrift - En hyggelig tradition

At sidde rundt om bålet en sen sommeraften med venner eller familie er indbegrebet af dansk hygge. Tilsæt en god omgang snobrød og nyd duften af de nybagte brød, som tages af pinden. Selvom snobrød blot er et helt almindeligt hvedebrød, er det hele stemningen og traditionen, som vil blive husket. Her får du en nem opskrift på snobrødsdej, som du nemt kan bikse sammen og tage med ud i naturen. Er I en hel flok omkring bålet, vil en opskrift på snobrødsdej til 30 personer egne sig perfekt.

Tips til gode snobrød

For at få de bedste snobrød er der visse punkter, du bør være opmærksom på. Når du snor dejen omkring pinden, er det vigtigt ikke at bruge for meget dej. Ta’ en knytnæve mængde af din nemme snobrødsdej og del den i 4-5 mindre stykker. Sørg for at dække pindens spids, da den ellers risikerer at brænde.

Undgå flammerne

Det er vigtigt, at du ikke holder snobrødet ind i ilden. I stedet skal pinden holdes over bålets gløder, indtil det opnår en gylden farve. Brødet er færdigt, når du kan dreje det rundt på pinden uden modstand.

Brug den rette pind

Sørg for en ordentlig tykkelse på pinden. En tynd pind kan knække, og en tyk pind kan virke for tung at holde på - særligt for et barn. Grenen kan afgive en grim smag til brødet, hvorfor det er vigtigt at bruge eksempelvis hassel, eg, eller bøgegrene. Du kan også bruge bambuspinde eller grene fra frugttræer. Husk altid at snitte og rense grenen ordentligt.

Hurtig snobrødsdej med et twist

Tilsæt krydderier, ost eller kakopulver til din nemme snobrødsdej og giv den et personligt præg. Børnene vil elske det!

FAQ

Kan man lave snobrødsdej dagen før?

Ja, du kan sagtens lave din snobrødsdej dagen før.

Kan snobrødsdej fryses?

Ja, snobrødsdej kan fryses.

Hvordan laver man snobrødsdej?

Lun mælken og opløs gæren heri sammen med salt. Melet hældes i, og dejen æltes godt sammen. Lad efterfølgende dejen hæve i 40-60 minutter et lunt sted.

karakterer:
Opskriften er vist 1508808 gange,
og udskrevet 26022 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (507 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8395 (1998 kcal)
KJ pr. Pers. 2098 (499 kcal)
Vægt ialt 854 gram
Vægt pr. Pers. 213 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 983 KJ (234 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 46.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-07-03 15:07:04
Nok den mest tørre dej jeg nogensinde har lavet og der var endda 150gr mel tilbage

  -   2021-04-30 12:55:36
Mig og min familie glæder os til at smage luksus udgaven

  -   2020-09-19 17:26:56
Den er super lækker vi skal ud og HAVE den til aftensmad med bål og pølser og snobrød og måske skumfiduser det bliver bare så hyggeligt

  -   2020-06-23 17:17:13
Er sikker på du overlever ligemeget hvilken pind du bruger, medmindre det er bjørneklo.

  -   2020-03-27 16:02:51
der er alt for meget mel i den var slet ikke god og var het tør dan kunne ikke holde sig sammen og ældet den selv om der var en hel masse vand ville ikke bruge den her opskrift igen

  -   2019-08-15 15:22:44
Hvilke pinde der kan bruges er ret så vigtigt, nogle er decideret giftige. Googlede mig til det sidst vi lavede snobrød og det vil jeg råde andre også til at gøre - medmindre du selvfølgelig ved hvilke der kan bruges 😉

  -   2019-07-23 14:38:15
Jeg laver altid dejen en dag i forvejen, tilsætter 3 spsk olie, og så i køleskab😁

  -   2017-05-28 17:08:55
Jeg synes, at der er for lidt væde i til mængde af tør ingredienser!! Måtte tilsætte 0,5 dl ekstra! 🤔

  -   2017-05-26 17:38:21
Klistret og meget hård ligesom sten næsten bruger ikke denne opskrift mere

  -   2016-05-16 12:01:34
Super god opskrift nem at lave 😊

  -   2016-05-07 19:49:51
Det er den bedste opskrift jeg har lavet snobrød på min familie og jeg nød den virkeligt maget Og det var mig der havede lavet dem og jeg er kun 11år

  -   2013-07-26 17:03:44
Brug IKKE bambuspinde! De små hulrum kan blive meget varme og bambuspindene kan eksplodere.

  -   2013-04-19 13:53:38
Er lidt i tvilv om hvor mange boller der bliver når man laver dil 34 per.

  -   2013-01-24 23:23:13
Du nævner at nogle grene brænder let eller lugter fælt. Det er ikke den eneste grund. Efter hvad jeg har fundet frem til er fx hyld giftig og bør aldrig bruges til noget man kommer i munden (eneste undtagelse når vi snakker om hyld er de modne sorte bær, eller udstenede røde bær, men det er en anden sag). Og der er sikkert også andre giftige træer man bør undgå.

  -   2012-08-12 14:23:30
Dejen er meget for hård

  -   2011-07-15 16:05:51
dejlig glæder mig til og prøve den sammen med min nevø vi skal ud og spise snobrød om lidt mums

  -   2011-06-28 02:39:25
jeg brugte denne opskrift med vand og smed ekstra sukker i mums :D

  -   2011-06-05 14:27:54
Brug lidt mindre mel og kom istedet havregryn i. Mums de bliver gode

  -   2011-05-01 12:49:51
de er okay men mere mælk/vand ville være godt.opåopå

  -   2011-04-21 13:37:28
lyder god <3

  -   2011-03-13 19:26:37
har lige lavet dejen og er nem at arbejde med, brugte lidt rugmel(1/3 del ca) i, da vi skulle bruge det til aftensmad, nu hvor det var lidt varmt i vejret i dag - ja første spis ude dag ;-) snobrød-pølser

  -   2010-06-23 18:50:24
MEGA god opskrift kan ikke vente til næste gang.

  -   2010-06-23 16:29:43
Prøv med 1/2 hvid hvede. Bliver super god.

  -   2010-06-18 02:45:38
kan man ikke lave dejen om formiddagen, selvom den først skal anvendes om aftenen.

  -   2010-06-15 18:43:44
jeg syndes snobrød smager godt og ikke noget dårlig

  -   2010-06-04 16:25:21
Så står den på telttur i haven iaften, og hvad er en telttur uden skumfiduser og snobrød? Glæder mig til at prøve denne opskrift!

  -   2010-05-23 17:21:21
Mmmmmmmmmmmm det ser så godt ud, jeg kan næsten ikke vente med at smage det :)

  -   2010-05-08 10:01:04
den lyder til at være god, glæder mig til at prøve den....!

  -   2010-04-11 12:41:22
De er så gode, det er bare med at komme igang med at lave dem :)

  -   2009-09-08 19:03:08
kan dejen laves dagen før den skal bruges??...skal der evt så mindre gær i??

  -   2009-08-12 12:18:38
Den skal helt klart prøves, men kan læse at der skal lidt ekstra væske i, da jeg ikke kan lide dem for tørre. Men det er jo en smagssag. Jeg plejer at spide en partypølse, og derpå rulle dejen omkring. Så ender man med at have et færdigt pølsehorn. Tager lidt længere tid, men smager mums.

  -   2009-08-06 11:16:30
mums.. glæder mig til at smage dem i aften, hvor den står på den helt store bål-aften..

  -   2009-06-23 18:36:38
Wow det smager bare så godt det er noget af det bedste jeg har smagt.

  -   2009-04-25 14:24:35
god opskrift den smagte Godt nammmm

  -   2009-04-06 13:09:11
Mmmmmm de er bare super gode, det er bare de bedste snobrød jeg nogensinde har smagt:D skynd jer og skaffe opskriften:) så i kan få lavet dem!!!!!!!!!!

  -   2009-04-04 13:43:40
hvad er pk

  -   2008-10-18 17:06:48
ummmmmmmmmmmmmmm de er virkelig gode, tommel op

  -   2008-10-17 13:52:04
Vi plejer af skære tynde strimler af en god ost, som vi lægger ind mellem pinden og dejen. Når vi ruller dejen på, så prøver vi, at få viklet noget bacon ond i dejen. Så har vi et "Oste-bacon-brød" som man nemt kan stikke en stegt pølse ned i når det er færdigt. Så kan pølsemandens franske Hotdogs godt gå hjem og lægge sig.

  -   2008-07-23 11:36:33
Prøv at komme chokolade m-m´s i dejen. Så bliver det ligesom chokoladeboller. Hvis man rister skumfiduser på bålet smager det godt at putte dem imellem 2 mariekiks.

  -   2008-06-26 21:47:26
De ser gode ud. Dem vil vi glæde os til at nyde ved det varme bål i den lune sommernat :)

  -   2008-06-23 16:34:51
det ser godt nok lækkert ud jeg glæder mig til at smage dem i aftn... mmm..

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her