Makronlinser 02

Makronlinser 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KonditoriRet : Konditori - Linser

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Makronmasse:
200 g.Bittermasse (marcipan)
600 g.sukker
150-175 g.æggehvider (ca. 5 stk.)
 
 Linsedej / mørdej
250 g.hvedemel
125 g.flormelis
1 æg
10 g.vanille
 
Opskrift:
Makronmasse:
Masse og sukker arbejdes sammen. Hviderne tilsættes lidt efter lidt, og det hele gennemarbejdes til massen er jævn.

Linsedej/mørdej
Det hele pusles sammen med hænderne til dejen er glat; stilles på køl i en time eller to.

Linsedej rulles ud på et melet bord til 3 mm tykkelse, stikkes ud med glas eller udstikker ca. 1 cm større end den form, som ønskes brugt (aluforme er udmærkede). Linsedejen skal fylde bunden og sættes 1 cm op ad formens kant. Lidt hindbærmarmelade smøres på bunden og derefter ca. en tsk. kagecreme ovenpå, som også smøres ud. Hindbær og creme dækkes derefter af makronmassen. Smalle strimler af linsedej lægges i et mønster oven på kagen. Bages ved 170-175 gr. i ca. 20-25 min. til de er gyldne. Tages ud af formene, mens de er lune, og stilles til afkøling på en rist.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Makronlinser

karakterer:
Opskriften er vist 19004 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-21 19:02:00
vanilie 10 gram er det vanilie sukker ?? eller vanilie stænger

  -   2011-06-05 09:51:01
Nej, en kransekagemasse indeholder ikke sukker. Dog vil jeg mene at det er en ret rundhåndet mængde sukker, til den mængde marcipan som er angivet.

  -   2008-07-14 16:08:31
mon ikke der skulle noget margarine i istedet for så meget sukker??