Madtærtebund (grov)
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olien gnides ind i melet med fingrene, vandet tilsættes, og dejen æltes let sammen til en lind dej. Vandmængden kan svinge lidt, alt efter temperatur og meltype.
En tærteform med en diameter på 27 cm smøres, og dejen trykkes ud i formen og op langs kanterne med fingerspidserne. Man prikker dejen med en gaffel og forbager den 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 871055 gange,
og udskrevet 6670 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (246 stemmer) |
|
Kommentarer Chris Rachlitz Ramming - 2021-08-29 15:59:07 Her i huset erstatter jeg olie med rigtig smør og bruger kun purpur fuldkornsmel. Når smørret smeltes tilsættes lidt timian og når det er smeltet (må ikke koge) røres det let til det samler sig lidt inden det tilsættes til melet. Det giver en velsmagende og lækker velsmagende dej. F - 2019-05-28 13:01:05 Nemeste dej i verden! Vejer det direkte i en foodprocesser og giver det 10 sekunder. Bum færdig dej. Charlotte - 2019-01-22 17:08:10 Jeg havde ikke noget grahamsmel hjemme så jeg brugte durum mel i stedet for. Og det fungerede fint👍 Carsten. - 2018-12-16 09:25:58 Bland alle ingredienser i en frysepose og ældt det i denne. Posen på vægten. Utrolig nemt. Pia Jørgensen - 2018-07-18 23:48:09 Dejlig opskrift.nem at lave.og mine børn i børnehaven var glade for tærten.tak. Momo-Kirsten - 2018-05-29 15:10:14 Bruger 75 gr smør i små tern i stedet for olie - smager så meget bedre og er nemt. Alle ingredienser i en køkkenmaskine, k-spade bruges til at blande det hele - som en cementblander ;) - og det tager ingen tid, så er blandingen klar til at blive rullet ud, lagt i tærtefad og sat i køleskab en times tid før bagning. Jeanette - 2018-03-06 17:43:24 Bruger havremel istedet for hvedemel - mums Anita - 2017-12-28 13:26:19 Dejen er super god. Har ikke købt Maizenas tærtedej de sidste par år - altså efter at jeg fandt denne her opskrift :-) Sus - 2017-12-26 10:37:24 Synes, at den er for tør, så bruger lidt mere olie Anita - 2017-12-22 22:41:10 Dejen er super god. Har ikke købt Maizenas tærtedej de sidste par år - altså efter at jeg fandt denne her opskrift :-) Gitte - 2017-10-21 14:31:24 Denne dej er helt perfekt! Køber aldrig mere maizenas udgave. Smagen af olivenolie kan vi alle lide og så kommer vi havregryn i i stedet for Grahamsmel. Det næstbedste er, at dejen ikke hænger fast 😃👍 Zandie - 2017-05-21 06:33:29 Tommel op 👍🏻 -Bruger heller aldrig købedej mere 💪🏻😃 Synøve P - 2017-04-26 21:55:44 Dejlig bund. Sund bund. Jeg bruger rapsolie, sundere end selv olivenolie. Nu lugter rapsolie ikke længere, men er fin at stege i også. Jeg plejer at købe Maizenas grovtærtebund der blot skal tilsættes vand. Efter denne opskrift køber jeg ikke Maizenas igen. Helle W - 2016-11-17 22:19:45 Tak for tipset med at blande dejen i en frysepose. Det er da supernemt! Og hvis man bager den med bagepapir i tærteformen er denne både lettere at rengøre og tærten er let at få ud og servere på et pænt fad. Lækker dej, her bagt med nøddeolie, mums! Jette - 2016-10-25 08:48:48 Den dej er bare super nem at arbejde med. Lækker blød og elastisk. Jeg smed lige 2 tsk krydderiblanding i, f.eks timian, oregano, basilikum. Fantastisk. Tak for en god opskrift :) Susanne - 2016-10-21 18:22:57 Vi bruger aldrig anden tærtebund end denne. Den er nem og smager godt. Jacob - 2016-09-16 23:10:29 Kan den fryses den? Ulla - 2016-07-06 11:17:13 Lavede den lige i går. Portionen er lidt for lille til en normal 24 cm tærteform. Ja, dejen smager af den olie man har brugt. Jeg syntes det var lækkert med olivenoliesmagen. Lavede fyld af tomater, løg, og æggecremefaicemasse. Super :-) Daniel - 2016-01-21 10:31:23 Smager lidt for meget af olivenolie til min smag Afugl - 2015-11-11 16:56:02 Har skiftet Grahamsmelen ud med rug mel mætter lidt mere Lena - 2015-05-21 21:58:10 Syntes det en rigtig god dej og smager dejligt 😊 line - 2015-05-13 18:11:24 Skal den forbages, eller må man godt proppe fyld i med det samme og bage den? super sammenhængende dej - 2015-02-08 18:26:20 Det er bare så meget nemmere med en dej med olie frem for smør. tak for det1 Kaj Kajsen - 2014-08-21 12:09:39 Super lækker opskrift. Hvis man synes den er for svær at glatte ud i formen, kan man med fordel anvende mindre af det grove mel..(75g synes at spille bedst for mig) anonym - 2014-03-20 18:39:07 Jeg putter ingredienserne i en frysepose og blander dem. Så er der ingen opvask ;) Sofie - 2013-07-04 19:40:59 Rigtig god og nem tærtedej:) Kjeld - 2013-01-18 04:50:46 Rigtig god madtærtebund til f.eks. Laksetærte anonym - 2012-10-01 16:09:05 Virkelig lækker. Kan evt også laves til formes to "småkager" som er rigtig gode til madpakken. Frk M - 2012-08-20 12:14:11 Rigtig god opskrift! Lavede tærter til mine gæster i går, og har ingen rester til i aften, hvilket jeg plejer at have ;) Nem at røre sammen med en elpisker, nem at trykke ud i formen og slipper nemt formen, når den er færdig. 10 herfra! Nicki - 2012-03-26 19:56:43 Super lækker konsistens den får! Du er ikke i tvivl! Og husk så salten!!! Muller - 2011-06-02 12:57:33 Har lavet den med 150 gr. hvedemel og 50 gr. havregryn og det er super godt ! Mmmmmmmmh ! anonym - 2010-10-29 17:27:46 Ælsker denne opskrift, den er bare rigtig god! jeg har ikk bruger hverken mere eller mere af de forskellige ting der skal i.. den er perfekt! Applaws - 2010-01-08 19:50:28 Jeg brugte altså 1½ portion, for at få den til at række til mit helt normale tærtefad. Ellers god opskrift - let at huske :) Lexi - 2009-07-24 20:44:45 Den er super nem og god. Hvorfor bruge en færdig tærtebund, når man nemt kan lave en bedre selv? HUSK SALT!!! LouiseHof - 2009-06-21 20:01:37 Den er bare så nem, jeg bruger el piskeren, og det går som en leg. Jeg har prøvet med alverdens forskellige melkombinationer, og hver gang lykkes den! Fru P - 2007-10-07 17:50:08 Husk at putte salt i... Dåsen Allan - 2005-01-01 01:01:01 Den er bare så lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne