Tomatsovs til pizza og pasta

Tomatsovs til pizza og pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 2 Portion
SaucerRet : Saucer - Pastasaucer

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :
Tomatsovs til pizza og pasta, billede 4 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 1 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 2 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Timian, tørret
Oregano, tørret
Basilikum, tørret
Chili stærk, stødt
   
Opskrift:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie.

Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano.

Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende.

Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.

Sovsen kan serveres til pasta med reven parmesanost til.

Man kan også bruge sovsen som bundlag på en pizza. Der er ca. til 2 store pizza'er.





karakterer:
Opskriften er vist 189765 gange,
og udskrevet 3365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (90 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2660 (633 kcal)
KJ pr. Portion 1330 (316 kcal)
Vægt ialt 1286 gram
Vægt pr. Portion 643 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 206 KJ (49 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 5.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-01 07:32:03
Jeg har gjort noget lignende mange gange, det er meget dominerende og faktisk ret utydeligt overfor resten af ingredienserne, nu kører jeg en halv dåse San Marzano tomater pr. pizza uden kogning, uden tilsætning af andet. Det smager som at sidde på Vesuv's skråninger :-)

  -   2017-11-05 11:53:43
Rigtig fin opskrift! Man kan med fordel tilsætte et par ansjoser før man blender. De små, tørrede, i olielage. Det giver retten ekstra umami, men smager ikke af fisk. Som der står i opskriften, er kogetiden meget vigtig. Gerne lad det småsimre i et par timer. :-)

  -   2016-11-20 19:03:09
Tilsæt en 2x2 cm klump blåskimmel ost når tomaterne koger, det fremhæver tomatsmagen.... Og man kan ikke smage osten...

  -   2015-01-28 21:56:22
ds betyder dåse(r)

  -   2014-11-20 13:58:20
Hvad betyder ds????

  -   2014-09-05 17:19:59
Jeg er ved at lave den. Skal serveres til pasta, panerede kotteleter, og når sovsen er lagt ovenpå kotteletten bliver der drysset med sprødstegt flæskebider.

  -   2012-10-07 10:02:18
Super lækker,let at lave. Den gjorde virkelig stor lykke til pasta, indbagte rejer,indbagte løgringe,indbagt kyllingkød og indbagt persille. Det skulle mange prøve. Vores børnebørn små og store elsker dette.Det gjorde vi voksne også.

  -   2011-04-16 22:13:18
super god, fik den med kyletter til :)

  -   2009-05-26 15:09:41
Server sovsen med en håndfuld Hakkede kryderurter over sammen med osten, det giver lykke...

  -   2008-11-22 00:34:18
god og enkel opskrift:) tror måske bare at jeg gav den lidt for meget gas med den timian

  -   2008-03-25 15:21:28
Det vil være på helt rigtigt at tilsætte lidt citron og lidt sukker i saucen. Sukker skal altid figurere i det salte køkken. Meget vigigt for at bringe de rette smagsstoffer frem. Mvh Kokken