Russisk Borsjtj
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
|
|
Kødet vaskes og lægges i en stor suppegryde. Tilsættes 2-3 liter vand, et helt skrællet løg og 1 spsk. salt. Koges op, skummes og koger videre for svag varme i 1½ time.
Efter ca. 1 time kam man gå i gang med rødbederne. De skrælles og rives, enten på et rivejern eller i en foodprocessor. En lille håndfuld lægges til side. Resten svitses i lidt smør i en gryde og tilsættes ca. 3 dl. af kogevandet fra kødsuppen. Simrer videre i ca. 1 time. Hvidkålen snittes i tynde strimler og tilsættes kødsuppen. Koges videre i 30-40 minutter. Den lille håndfuld rødbeder, der er lagt til side, koges i en gryde sammen med eddiken for svag varme i 3-5 minutter. Lad blandingen trække mens resten af suppen koger færdig. Det skal bruges til sidst for at farve og krydre suppen. Løg gulerødder, selleri og persillerod skæres i tern og svitses i en spsk. smør. Tilsættes laurbærblade, allehånde, friskkværnet peber og tomatpure. Simrer i 5-10 minutter. Det hele løg fiskes op af kødsuppen og de kogte rødbeder tilsættes sammen med de svitsede grøntsager. Koger videre i 5-10 minutter. Kødet tages op og skæres i mundrette stykker. Rødbedefarven sies og røres op med sennep og sukker. Tilsættes suppen sammen med kødstykkerne og smages til med salt og peber. Serveres med creme fraiche og snittede forårsløg, der er blandet med dild samt flûtes, som du lige har bagt mens du alligevel gik og ventede på, at suppen skulle komme i kog. |
|
Opskriften er vist 23862 gange,
og udskrevet 586 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer carl - 2010-04-11 19:04:42 Denne version er fantastisk. Enig med Christian! Christian - 2010-03-31 22:32:18 Har nu lavet den her opskrift to gange, og den er blevet lige vellykket begge gange! Den er nem at gange op til mange, og første gang lavede jeg en portion til 20 uden større problemer. Jeg har både prøvet at bruge oksebov og oksespidsbryst, og må sige, at sidstnævnte er bedre til denne opskrift - det giver mere kraft til suppen, og bliver helt mørt uden at falde fra hinanden eller blive tørt. Kan varmt anbefales, også selvom man ikke kan lide smagen af rødbeder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne