Boeuf Bourguignon
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær oksekødet i 3-4 cm. brede
pil løgene, skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Bind en snor om persille, timian og laurbærblade.
Det hele lægges i en stor skål, evt i en plastikpose og rødvinen hældes over, og det marinere mindst 4-6 timer, gerne 24 timer.
Lad smørret smelte i en stor stegegryde. Tilsæt baconterninger og rør godt i det. Når bacon er godt ristede, tag dem op og behold dem på en tallerken. Dræn marinaden fra kød og grønsager, fisk bourget garni op. Brun kød og grønsager godt i stegegryden. Tilsæt derefter marinade, bouillon og den ristede bacon. Tilsæt salt og peber samt bouquet garni. Lad retten koge med låg på over svag varme til kødet er mørt, ca 2 timer. Efter det, tilsæt champignon skåret i kvarte og lad retten koge yderligere i 1/2 time, stadig ved svag varme. Rør en smørbolle af smør og hvedemel. Fjern bouquet garnien og jævn retten med smørbollen til passende konsistens. Retten kan serveres med en god kartoffelmos. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 195314 gange,
og udskrevet 6249 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (43 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-01-19 17:02:40 Bladselleri, eller selleri, Tomatpure, 4 fed hvidløg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne