Oksesteg med porter og rødbeder i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smør og olie på en pande, krydres med salt og peber og tages op.
Løgene skæres i tynde både, sellerien i tern. Begge dele brunes på panden. Rødbeden skrælles og skæres i grove stykker. Grønsagerne lægges i ovnfast fad eller gryde med låg. Krydderier og appelsinskræl tilsættes. Kødet lægges oven på grønsagerne og det hele krydres med salt og peber. Øllet hældes ved og låget lægges på. Lad retten blive mør i ovnen ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 2½ til 3 timer. En stor stegegryde kan også bruges, hvor retten står og simrer. Mens kødet hviler, sigtes stegeskyen, spædes evt. med vand og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand. Kødet udskæres på tværs af kødfibrene og serveres med grønsager, stegesky samt kogte eller ovnstegte kartofler drysset med persille. |
|
Opskriften er vist 43458 gange,
og udskrevet 1009 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 prøv med lidt mindre porter og piskefløde i saucen. Det giver pote. cindy - 2005-01-01 01:01:01 er meget "krads" i smagen cindy - 2005-01-01 01:01:01 lidt for mange rødbeder |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne