Kartoffelgratin (Stegeso)

Kartoffelgratin (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.kartofler
200 g.kogt skinke
75 g.smør eller margarine
2 spsk.hvedemel
2.5 dl.mælk
1.25 dl.fløde
175 g.schweizerost
50 g.smør eller margarine
1 knsp.Muskatnød, stødt
 salt
 
Opskrift:
kog kartoflerne med skrællen på og pil dem. Skær dem i skiver og læg dem i den gennemfugtede stegeso. Skinken skæres i små terninger, der drysses på. Lav en sauce af fedtstof, mel, mælk og fløde. Små ostestykker kommes i og smeltes i saucen. Smag den til med muskat og salt. Hæld dejen over skinken i gryden. De 50 g. smør lægges på i klatter, og gratinen bages i ca. 1 time ved 220 grader. Server grøn salat med tomatskiver i til denne gratin.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelgratin

karakterer:
Opskriften er vist 17813 gange,
og udskrevet 429 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu