Kartoffelsuppe (Stegeso)

Kartoffelsuppe (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.melede kartofler
2-3 porrer
1 laurbærblad
1 suppevisk
15 dl.bouillon
 salt
50 g.røget spæk
1 stort løg
 purløg
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem og porrerne ud i småstykker. Kom grønsagerne i den gennemfugtede stegeso og hæld bouillonen på. Læg suppevisk i gryden og kog suppen ved 220 grader i 45 minutter eller så længe, at kartoflerne nemt kan pureres. Koger de helt ud er det ikke nødvendigt at purere dem, så kan de piskes ud med en gaffel eller et piskeris. Skær det røgede spæk i småterninger og rist det på en tør pande. Tag dem op med en hulske og svits derefter de grofthakkede løg. Når suppen serveres, gives flæsketerninger og løg til. Fintklippet purløg eller hakket persille drysses på suppen.





karakterer:
Opskriften er vist 18665 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker og sund vinterspise