Broget grønsagsgryde (Stegeso)

Broget grønsagsgryde (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet.

Indsendt :      Red :
Broget grønsagsgryde (Stegeso), billede 4 Broget grønsagsgryde (Stegeso), billede 1 Broget grønsagsgryde (Stegeso), billede 2 Broget grønsagsgryde (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
350 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
125 gram Grønne bønner. frost
200 gram Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
350 gram Rosenkål, renset vægt renset vægt
200 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
350 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Laurbærblade
3 Peberkorn, sorte
3 Nelliker, hele
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skær blomkålen ud i små buketter. Skræl sellerien og riv den og de skrabede gulerødder groft. Klip bønnerne i mindre stykker og rens den grønne peber for frøstol og kærner, før den skæres i strimler. Porren skæres i ringe.

Bland det hele og kom det i den gennemfugtede stegeso.

Spæk løget med laurbærblad, peberkorn og nelliker og kom det i stegesoen. fordel groftskårne tomater over. Tilsæt vand og salt.

Retten mørner på ca. 1 time ved 220 grader C. alm. ovn.

Tips:

Denne grønsagsgryde kan spises som selvstændig ret, men egner sig bla. også som tilbehør til pølser eller stegt kød.





karakterer:
Opskriften er vist 169241 gange,
og udskrevet 4592 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3621 (862 kcal)
KJ pr. Pers. 905 (215 kcal)
Vægt ialt 2725 gram
Vægt pr. Pers. 681 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 132 KJ (31 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-02 20:54:09
Jeg har prøvet den to gange. Vi synes på ingen måde dens smag er spændende og udnytter langtidsstegningens potentiale for at få nye smage frem. Retten har været svær at få afsat.

  -   2015-10-13 12:29:04
hvad betyder "spæk løget"... ???

  -   2012-03-25 14:01:23
Til Freja: Ja, du kan bruge en gryde med låg, hvis den tåler at komme i ovnen, men kan også bruge et ildfast fad/skål (dybt) og lukke det helt til med staniol.

  -   2012-02-02 17:45:51
kan man lave den uden en stegeso?

  -   2011-02-07 14:30:32
Rigtig rigtig god ret også kold dagen efter. Men det kneb med at få plads til alle ingredienserne i stegesoen. Måske har vi en, der er lidt lille...?

  -   2011-01-24 21:05:15
Rigtig god ret som er let og nem at variere. Jeg er enig i at den bør have lidt grøntsagsbouillon og lidt flere krydderier. Men så smager den også rigtig godt og kan sagtens stå alene.

  -   2010-08-16 17:34:32
Spager fantastisk :)), serverede den som vegetar ret til et selskab, og måtte til sidst bede ikke-vegetarene om at lade den stå. Ellers havde der ikke været noget tilbage :)). Kan varmt anbefale denne ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Herlig vegansk ret med utallige variationsmuligheder alt efter årstiden og det ens køleskab indeholder. Bønner kan erstattes af sukkerærter. Der kan i stedt for eller som supplement til selleri benyttes rodpersille og pastinak. Ærter (løse) kan udelades da de let bliver tørre og "firkantede". Nelliker kan udelades. Herpes de provence er godt som krydderi. Brug evt. grøntsagsbouillon istedet for ren vand. Broccoli er herlig i rtten men skal føst vendes i efter ½ time. En dåse med hakkede tomater kan erstatte de 4 friske tomater. Ved servering kan der drysses med persille. Serveres alene med kogte kartofler eller ris. Der kan tilsættes det der svarer til en dåse kogte bønner (fx. hvide eller brune) - dvs. cirka 200 gram kogte bønner. Holde øje med at retten ikke koget tør. Det er god med groft brød til.