Kigærtegryde
Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere Indsendt : Red : |
|
|
150 g tørrede kigærter sættes i blød i rigeligt vand natten over.
Iblødsætningsvandet kasseres (indeholder giftstoffer), og kigærterne koges i et nyt hold frisk vand. Dette kan tage lang tid – helt op til et par timer, hvis de skal være helt møre. Og det skal de være i denne opskrift. Et trick er at tilsætte en smule (1/2 tsk) almindeligt bagepulver under kogningen, men pas på: for meget bagepulver og du står tilbage med helt sønderdelte kigærter. Et alternativ til alt dette er at købe de kogte kigærter færdige på dåse. De 300 g udblødte kigærter svarer ca. til en dåse, som kan købes i de fleste etniske grønthandlere. Opvarm olien (gerne olivenolie eller anden olie med smag) i en gryde. Tilsæt sennepsfrø (gule sennepsfrø kan også bruges). Tilsæt hakket løg og hvidløg, svits det lidt, indtil løgene tager farve og tilsæt derefter resten af ingredienserne – inklusive de kogte kigærter – frem til og med chilipulveret. Vent altså lidt med kokosmælk, peanutbutter, tamari, salt og koriander. Tilsæt også et par kopper vand (evt. kogevand fra kigærterne, hvis du ikke har brugt bagepulver tricket), så det ikke bliver for tørt. Rør det godt rundt og lad det koge 30 minutter, indtil kartoflerne (som skal være i små terninger) er møre. Til sidst tilsættes kokosmælk, peanutbutter, tamari, salt og koriander. Kigærtegryden serveres med ris, salat og et godt brød. Der er mange ingredienser i denne kigærtegryde, men de er med til at gøre forskellen på en lidt halvkedelig sammenkogt ret og noget, som virkelig smager af noget og bringer Indien helt ind i stuen. |
|
Opskriften er vist 25834 gange,
og udskrevet 575 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Steen - 2007-01-23 10:52:14 Denne ret smager rigtig, rigtig godt. Den kan kun anbefales Nønne Lønne - 2005-01-01 01:01:01 Serveres med chutney og evt. naan. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne