Dyreryg (Stegeso)

Dyreryg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2500 g.dyreryg
150 g.spæk
 salt
 peber
10 dl.mælk
60 g.hvedemel
50 g.smør
 kulør
 piskefløde
 ribsgele
 
Opskrift:
Gnid dyreryggen med salt og peber. Læg tynde spækskiver på ryggen eller spæk den. Læg den i den gennemfugtede stegeso.

Lav en sauce af fedtstof, mel og mælk og farv den med kulør. Hæld den over dyreryggen.

Steg den ved 220 grader C i 1½ til 1 ¾ time.

Smag saucen til med ribsgele.

Giv halve kogte æbler pyntet med gele til, foruden waldorffsalat og smørbrunede kartofler eller sukkerbrunede.





karakterer:
Opskriften er vist 76150 gange,
og udskrevet 2325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-11 18:00:46
En stegeso er et lerfad med låg, navnet rømertopf bruges tit

  -   2021-12-11 08:55:40
Hvad er en genemfugtet stegeso

  -   2021-09-10 17:56:40
Vi regner med 1 l. sovs til 10 pers. så jeg tænker ikke det er meget for meget sovs

  -   2021-08-31 08:42:29
10 dl mælk?? øh snakker vi en hel liter, det er meget sovs tænker jeg..

  -   2014-02-16 10:37:38
Brugte alm. røget bacon i stedet for spæk. Det blev alle tiders !! Brugte stegetermometer og tog ryggen ud ved 60 grader og så steg den til 62 grader, perfekt. Sovsen blev lavet af den oprindelige sovs, som nu var blandet med væsken fra ryggen, uhmm.

  -   2013-12-13 03:38:51
Er det muligt at bruge andet en spæk ??

  -   2012-09-02 11:57:33
lyder nemt og lækkert - uhm

  -   2010-12-29 10:06:19
den kan ikke være i min stegeso

  -   2010-05-24 14:58:28
Det må være en kæmpe stegeso, en dyreryg på 2500 gram kan kun lige ligge på skrå i ovnen, og da slet ikke være i min almindelige stegeso.

  -   2008-10-25 11:38:00
jeg syntes ikke der skal brugs spæk

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er enten for lang tid eller for høj en temperatur!