Dyreryg (Stegeso)
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
|
|
Gnid dyreryggen med salt og peber.
Læg tynde spækskiver på ryggen eller spæk den.
Læg den i den gennemfugtede stegeso.
Lav en sauce af fedtstof, mel og mælk og farv den med kulør. Hæld den over dyreryggen. Steg den ved 220 grader C i 1½ til 1 ¾ time. Smag saucen til med ribsgele. Giv halve kogte æbler pyntet med gele til, foruden waldorffsalat og smørbrunede kartofler eller sukkerbrunede. |
|
Opskriften er vist 76150 gange,
og udskrevet 2325 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-12-11 18:00:46 En stegeso er et lerfad med låg, navnet rømertopf bruges tit anonym - 2021-12-11 08:55:40 Hvad er en genemfugtet stegeso Per - 2021-09-10 17:56:40 Vi regner med 1 l. sovs til 10 pers. så jeg tænker ikke det er meget for meget sovs Mejse - 2021-08-31 08:42:29 10 dl mælk?? øh snakker vi en hel liter, det er meget sovs tænker jeg.. Finn - 2014-02-16 10:37:38 Brugte alm. røget bacon i stedet for spæk. Det blev alle tiders !! Brugte stegetermometer og tog ryggen ud ved 60 grader og så steg den til 62 grader, perfekt. Sovsen blev lavet af den oprindelige sovs, som nu var blandet med væsken fra ryggen, uhmm. Daniel - 2013-12-13 03:38:51 Er det muligt at bruge andet en spæk ?? susanne - 2012-09-02 11:57:33 lyder nemt og lækkert - uhm preben - 2010-12-29 10:06:19 den kan ikke være i min stegeso Per - 2010-05-24 14:58:28 Det må være en kæmpe stegeso, en dyreryg på 2500 gram kan kun lige ligge på skrå i ovnen, og da slet ikke være i min almindelige stegeso. kommentar - 2008-10-25 11:38:00 jeg syntes ikke der skal brugs spæk Herning - 2005-01-01 01:01:01 Det er enten for lang tid eller for høj en temperatur! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne