Stegt vildand (Stegeso)

Stegt vildand (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 vildænder
10 dl.skummet mælk
 salt
 peber
4-6 tynde skiver spæk
75 g.smør eller margarine
3 spsk.hvedemel
3 dl.suppe
3 dl.fløde
 kulør
 
Opskrift:
Læg vildænderne i mælk 1 døgn.

Tør dem godt og gnid dem med salt og peber. Læg dem i den gennemfugtede stegeso. Anbring spækskiverne på ændernes bryst og hold det fast med kødpinde.

Lav en afbagning af fedtstof, mel, suppe og fløde og hæld det over ænderne. Steg dem ved 200 grader i 1 ¾ til 2 timer.
Stegetiden afhænger af hvor mørt kødet er.

Smag saucen til med gele og giv smørristede små faste kartofler til foruden en waldorfsalat eller en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 53032 gange,
og udskrevet 1203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-26 11:25:45
Det med at bardere ænderne, er slet ikke nødvendigt, for de er fede nok i sig selv. Hvis man absolut vil have den gode smag af bacon med, er det meget lettere at fylde hakket bacon ind i ænderne og lukke med kødpinde