Andesteg i stegeso
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld den rensede and med udblødte svesker og æblesnitter.
Drys evt. lidt sukker ved frugten, hvis æblerne er meget sure.
Sæt lår og vinger fast til kroppen med kødpinde og luk den ligeledes for neden, så fyldet ikke falder ud.
Gnid anden med salt.
Læg anden i den gennemfugtede stegeso. Steg den ved 250 grader C. alm. ovn i 1 ¾ til 2 timer, alt efter andens størrelse. Hæld skyen fra og lad den stå lidt, så fedtet nemt kan skummes af. Da der slet ikke tilsættes vand, er der ikke meget sky til saucen, men til gengæld er den kraftig. Jævn skyen, farv den med kulør og smag den til. For at få andeskindet rigtigt sprødt skal den stå i ovnen ved stærk varme evt. grillvarme nogle minutter. Anden er blevet køn brun under selve stegningen. Server rødkål, brunede kartofler og ribsgele til anden. |
|
Opskriften er vist 86605 gange,
og udskrevet 1435 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Ilse - 2014-12-05 18:36:31 Nemt og ligetil. En stegeso af glas gør det endnu lettere. Der kan koges ekstra sovs af de afklippede vingespidser, indmaden, lidt æbler og svesker og andebouillon. Det skal bare koge cirka lige så længe som anden steger, og så sies og jævnes med det andet. Annett Andersen - 2007-02-26 13:10:12 Stegetemperaturen virker for høj, anden bliver derved for tør, og alt fedt er smeltet væk. Ensænkning af temperaturen til 225 grader vil nok være bedre, stegetiden 1 trekvart time er rigelig for en and på 3200 gram, og derefter efterbruning ved gril Ell. overvarme til skindet er sprødt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne