Andesteg i stegeso

Andesteg i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Andesteg i stegeso, billede 4 Andesteg i stegeso, billede 1 Andesteg i stegeso, billede 2 Andesteg i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel Vi beregner en and til 3.000 g.

2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
3 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
125 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
evt. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
   
Opskrift:
Fyld den rensede and med udblødte svesker og æblesnitter. Drys evt. lidt sukker ved frugten, hvis æblerne er meget sure. Sæt lår og vinger fast til kroppen med kødpinde og luk den ligeledes for neden, så fyldet ikke falder ud. Gnid anden med salt.

Læg anden i den gennemfugtede stegeso. Steg den ved 250 grader C. alm. ovn i 1 ¾ til 2 timer, alt efter andens størrelse.

Hæld skyen fra og lad den stå lidt, så fedtet nemt kan skummes af. Da der slet ikke tilsættes vand, er der ikke meget sky til saucen, men til gengæld er den kraftig.

Jævn skyen, farv den med kulør og smag den til.

For at få andeskindet rigtigt sprødt skal den stå i ovnen ved stærk varme evt. grillvarme nogle minutter. Anden er blevet køn brun under selve stegningen.

Server rødkål, brunede kartofler og ribsgele til anden.





karakterer:
Opskriften er vist 86605 gange,
og udskrevet 1435 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18309 (4359 kcal)
KJ pr. Pers. 4577 (1089 kcal)
Vægt ialt 3365 gram
Vægt pr. Pers. 841 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 544 KJ (129 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-05 18:36:31
Nemt og ligetil. En stegeso af glas gør det endnu lettere. Der kan koges ekstra sovs af de afklippede vingespidser, indmaden, lidt æbler og svesker og andebouillon. Det skal bare koge cirka lige så længe som anden steger, og så sies og jævnes med det andet.

  -   2007-02-26 13:10:12
Stegetemperaturen virker for høj, anden bliver derved for tør, og alt fedt er smeltet væk. Ensænkning af temperaturen til 225 grader vil nok være bedre, stegetiden 1 trekvart time er rigelig for en and på 3200 gram, og derefter efterbruning ved gril Ell. overvarme til skindet er sprødt.