Høne a la marengo (Stegeso)
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Del hønen i portionsstykker.
Gnid dem med salt og peber og anbring dem i den gennemfugtede stegeso.
Læg smørklatter på.
Bland bouillon og hvidvin med de knuste hvidløgsfed og hæld det i gryden.
Lad retten mørne ved 200 grader i ca 1½ time.
I de sidste 15 minutter steger perleløgene og de skiveskårne champignon med.
De flåede tomater skal kun lige varmes igennem i gryden.
Skyen kan jævnes med mel, men det er ikke nødvendigt.
Spis løse ris til.
|
|
Opskriften er vist 18816 gange,
og udskrevet 620 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer witte - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften har intet med høne Marengo at gøre. Den er beskrevet af Escoffier i Le Guide Culinaire i 1902. I denne opksrift mangler både krebs, æg, trøfler, kalvebouillon - og der skal ikke perleløg til. Navnet skyldes, at kokken opfandt retten ved Napoleons slag ved Marengo, hvilket skete under meget primitive forhold (derfor havde han kun en høne og nogle krebs) og römertopf/tajine er næppe blevet brugt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne