Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso)
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bed slagteren om at skære skanken i 4 stykker.
Læg skanken i en gennemfugtet stegeso og dæk med så meget vand at den er dækket, sæt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Tag skanken op og hæld væden fra stegesoen, men gem den. Kom saurkraut i stegesoen. Skræl æblet, fjern kærnehuset og snit halvdelen fint. Anbring enebær, nelliker og laurbærblad i den ene halvdel af æblet og kom det hele i stegesoen. Kom ca. 2 dl. af kogevandet ved. Skær løget småt ud og kom det i. Lad retten småsnurre ved 200 grader C. alm. ovn i 1½ til 2 timer, til skanken er meget mør. Jævn saurkrauten lidt med og kom evt. 1 spsk. fedtstof i. Fjern æblet med krydderierne. Spis melede kartofler eller kartoffelmos til. |
|
Opskriften er vist 64072 gange,
og udskrevet 1134 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Erik - 2015-04-20 18:06:31 Skal det være rigtigt sydtysk så se efter Schweinshaxe. Helstegt i ovnen og med sauerkraut, semmelknödel, sennep og peberrod (masser af øl og snaps. Det bliver bare ikke bedre. Den HårdeKOKte - 2009-05-08 13:34:08 SuperBest har en alletiders Sauerkraut men jeg køber selv mange af varerene i Tyskland selv. Knödel er også lækkert at lave til retten. Prøv at lave retten på en anden måde, der hedder bare Schweinehaxe: Tjek Schweinehaxe. Den HårdeKOKte - 2008-12-21 16:45:19 Dejlig opskrift på god tysk mad, jeg laver gerne ærtemos til da det egentlig hører sig til og stærk sennep til. B Larsen - 2005-01-01 01:01:01 Skankerne sprænges i saltlage i ca. 2 dage eller bedst i nitrit, da de så bevarer farven. Der serveres også stegte bacontern til de mosede ærter samt rødbeder og groft rugbrød. Serveres med rigelig øl og snaps. Thomas Brandt - 2005-01-01 01:01:01 Der mangler stærk sennep, mosede ærter og peberrodssalat(Berlinsk) Rolf - 2005-01-01 01:01:01 Eisbein er et fed måltid og skal ikke jævnes.Det er ikke stvede gulerøder du har med at gøre. Men det er vel smag og behag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne