Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso)

Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :
Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso), billede 4 Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso), billede 1 Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso), billede 2 Flæskeskank (eisbein) med saurkraut (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.sprængt flæskeskank
500 g.saurkraut
1 syrligt æble
2-3 enebær
1 laurbærblad
2 nelliker
1 løg
 
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Bed slagteren om at skære skanken i 4 stykker.

Læg skanken i en gennemfugtet stegeso og dæk med så meget vand at den er dækket, sæt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.

Tag skanken op og hæld væden fra stegesoen, men gem den.

Kom saurkraut i stegesoen. Skræl æblet, fjern kærnehuset og snit halvdelen fint. Anbring enebær, nelliker og laurbærblad i den ene halvdel af æblet og kom det hele i stegesoen. Kom ca. 2 dl. af kogevandet ved. Skær løget småt ud og kom det i. Lad retten småsnurre ved 200 grader C. alm. ovn i 1½ til 2 timer, til skanken er meget mør.

Jævn saurkrauten lidt med og kom evt. 1 spsk. fedtstof i. Fjern æblet med krydderierne.

Spis melede kartofler eller kartoffelmos til.





karakterer:
Opskriften er vist 64072 gange,
og udskrevet 1134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-20 18:06:31
Skal det være rigtigt sydtysk så se efter Schweinshaxe. Helstegt i ovnen og med sauerkraut, semmelknödel, sennep og peberrod (masser af øl og snaps. Det bliver bare ikke bedre.

  -   2009-05-08 13:34:08
SuperBest har en alletiders Sauerkraut men jeg køber selv mange af varerene i Tyskland selv. Knödel er også lækkert at lave til retten. Prøv at lave retten på en anden måde, der hedder bare Schweinehaxe: Tjek Schweinehaxe.

  -   2008-12-21 16:45:19
Dejlig opskrift på god tysk mad, jeg laver gerne ærtemos til da det egentlig hører sig til og stærk sennep til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Skankerne sprænges i saltlage i ca. 2 dage eller bedst i nitrit, da de så bevarer farven. Der serveres også stegte bacontern til de mosede ærter samt rødbeder og groft rugbrød. Serveres med rigelig øl og snaps.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der mangler stærk sennep, mosede ærter og peberrodssalat(Berlinsk)

  -   2005-01-01 01:01:01
Eisbein er et fed måltid og skal ikke jævnes.Det er ikke stvede gulerøder du har med at gøre. Men det er vel smag og behag