Røget skinke i rødvin (Stegeso)
Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke Indsendt : Red : |
|
|
Hvis skinken er letsaltet, skulle det ikke være nødvendigt at udvande den, men slagteren må spørges til råds om dette.
Læg skinken i en stor gennemfugtet stegeso og hæld ca ¾ l. vand ved.
Svits det finthakkede løg i fedtstoffet på panden og kom rødvinen i.
Hæld det over skinken.
Kom suppevisken, laurbærbladet og nellikerne i.
Steg skinken ved 250 grader i 1 ¾ time.
Så fjernes sværen, og skinken lægges i gryden igen.
Hæld væsken over skinken, før låget lægges på.
Stegen skal stege ca. 2 timer.
Hvis der anvendes stegetermometer, skal det vise 82-85 grader i midten af kødet.
Hæld skyen fra gennem en sigte, jævn den med mel og smag den til med rødvin og citronsaft.
Farv den svagt lysebrun.
Fordel brunt sukker på skinken, stil den i gryden uden låg og brun den ved stærk varme eller ved grill, til den bliver glaseret.
Til denne skinke smager det godt med glaserede kastanjer, grønsager og pommes frites.
|
|
Opskriften er vist 29570 gange,
og udskrevet 709 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer K.V. - 2021-01-07 13:30:59 Hvordan kan en stegeso ( schlemmertopf ) klare ovnvarme på 250 grader? Efter hvad jeg kan huske vil den springe ved grader over 200!? Vil ikke være tryg ved at skrue så højt op for varmen. Med venlig hilsen Kate |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne